I danas preko 30 stepeni: Kiša se popodne očekuje samo u ovim delovima zemlje
Devojke šetaju, Foto: Tamara Trajković

rhmz

I danas preko 30 stepeni: Kiša se popodne očekuje samo u ovim delovima zemlje

Uveče ponegde na severu, a tokom noći ka utorku i na zapadu Srbije očekuje se kratkotrajna kiša

Objavljeno:

U Srbiji danas promenjivo oblačno i umereno toplo prepodne sa dužim sunčanim intervalima dok se sredinom dana i posle podne očekuje ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar koji će na severu i istoku Srbije posle podne biti povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura tokom dana kretaće se od 12 do 19 stepeni Celzijusovih, a najviša od 28 do 32 stepeni.

Uveče ponegde na severu, a tokom noći ka utorku i na zapadu Srbije očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom.

Kiša
Kišafoto: Beta / Dragan Gojić

U Beogradu danas promenljivo oblačno i umereno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima, naročito pre podne, dok je posle podne na širem području moguća lokalna pojava kratkotrajne kiše. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar dok će se temperature kretati do 19 do 30 stepeni.

U utorak se očekuje promenljivo oblačno i umereno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Od srede pretežno sunčano i sve toplije vreme, pa se krajem perioda u većini mesta očekuje od 34 do 37 stepeni celzijusovih.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak: Usled očekivane biometeorološke situacije moguće su tegobe kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i reumatskim problemima. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Bonus video:

01:10

TEŠKE POSLEDICE NEVREMENA U BEOGRADU! RHMZ izdao upozorenje i za naredni period

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.