U naredna dva sata stiže nevreme u ove delove Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje - evo ko će biti na udaru
Nevreme, ilustracija, Foto: INSTAGRAM: 192_RS / SCREENSHOT

pljuskovi sa grmljavinom

U naredna dva sata stiže nevreme u ove delove Srbije: RHMZ izdao novo upozorenje - evo ko će biti na udaru

Delovi Srbije koji će biti na udaru nevremena u naredna dva sata

Objavljeno: 11:28h

U naredna dva sata u jugozapadnoj, južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, mestimično kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

RHMZ
RHMZfoto: Printscreen/RHMZ

Pljuskovi će u nekim delovima Srbije biti praćeni sitnim gradom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, povremeno jak na severu i istoku Srbije, kao i u planinskim predelima. Jutarnja temperatura od 16 do 22 stepena, a najviša od 27 stepeni na zapadu i severozapadu, do 34 stepena na istoku i jugoistoku zemlje.

U Beogradu promenjivo oblačno, ujutro i pre podne kratkotrajna kiša ili lokalni pljukovi s grmljavinom, popodne razvedravanje. Slab do umeren severozapadni vetar će se od podneva pojačati. Najniža temperatura od 19 do 22 stepena, a najviša oko 29 stepeni.

Danas destabilizacija atmosfere

"Danas svežije, a tokom jutra i prepodneva nestabilna zona sa oblačnim razvojima će se izmeštati ka jugu i istoku, uslovlјavajući plјuskove s grmlјavinom, ali i lokalnu pojavu sugradice i grada, uz istovremeni prestanak padavina i stabilizaciju vremena na severozapadu zemlјe. Maksimalna temperatura od 27 do 34 stepena, najavio je ranije jutros RHMZ.

Bonus video:

02:54

JOŠ MALO I KREĆE STRAHOVITA GRMLJAVINA! Meteorolog otkriva koliko će trajati OLUJNO NEVREME i da li će i avgusti biti PAKLEN

(Espreso/Kurir Web/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.