Iva Katić je najbolja "amazonka", Srbijo budi ponosna: Evo ko su šampioni Srbije u preskakanju prepona za 2024.
Foto: Savez za konjički sport Srbije

SVAKA ČAST!

Iva Katić je najbolja "amazonka", Srbijo budi ponosna: Evo ko su šampioni Srbije u preskakanju prepona za 2024.

Ovo je prošlo legendardno

Objavljeno:

Sportski centar Kovilovo bio je domaćin najboljih jahača Republike Srbije kao i gostiju iz Republike Hrvatske i Severne Makedonije na Otvorenom prvenstvu Republike Srbije u preskakanju prepona za 2024 godinu.

Posle tri uzbudljiva dana takmičenja šampioni Republike Srbije za 2024 su titulisani.

U seniorskoj konkurenciji, Irena Nicović iz konjičkog kluba Dragon Horse Avala zauzela je prvo mesto i uspešno odbranila prošlogodišnju titulu u sedlu konja Balounique Z. Vicešampion je Dragutin Đurasović iz konjičkog kluba Viking, dok je treće mesto pripalo Srđanu Grmaškoskom takođe iz konjičkog kluba Viking.

U konkurenciji mladih jahača, Sava Marković iz konjičkog kluba Impuls zauzeo je prvo mesto sa Residentom VD Braembeirier, nakon sjajnog finalnog baraža. Aja Sočo iz Dragon Horse Avala i Ivana Radojčin iz Novosadskog sajma osvojili su drugo i treće mesto.

Najbolje amazonke su Iva Katić iz konjičkog kluba Policajac sa konjem Quantijem, Jovanka Prelić iz KK Beograd i Teodora Sekularac iz KK Viking.

Najuspešniji junior je Aja Sočo iz Dragon Horse Avala sa kobilom Quaranak Van’T, dok su se Vida Popović Bilan iz Vikinga i Lena Atlagiće iz konjičkog kluba Aleksa Dundić plasirali na drugo i treće mesto.

U kategoriji dece, Andrea Marković iz Dragon Horse Avala osvojila je prvo mesto sa konjem Azkaban, dok je drugo mesto pripalo Eleni Konstantinović iz konjičkog kluba Viking, a treće Sara Štulić iz Dragon Horse Avala.

U razvojnim kategorijama za decu, najuspešniji su bili Neva Tanazević (Horseland), Mija Jevtić (Konjički centar Novosadski sajam) i Viktorija Vuksanović (Horseland), dok su u razvojnoj juniorskoj konkurenciji najbolje rezultate postigle Snežana Dražić (Impuls), Jelena Mastilović (Konjički centar Novosadski sajam) i Marija Stanivuković (Horseland).

Sledeći izavov najboljim takmičarima u disciplini konjičkog sporta preskakanje prepona, članovima reprezentacije je Balkanski konjički šampionat u Instanbulu od 5 do 8. septembra 2024.

02:23

KONJ DANIMA BIO VEZAN NA AUTOBUSKOJ STANICI U NIŠU! Nađen u stanju iznemoglosti, njegovo stanje na skali od 1 do 10 ocenjeno sa 2

(Espreso/D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.