Prvi dan avgusta u znaku tropskih temperatura: Biće skoro 40 stepeni
Vrućina, Foto: Aleksandra Čolić

RHMZ

Prvi dan avgusta u znaku tropskih temperatura: Biće skoro 40 stepeni

Duvaće slab do umeren vetar pormenjljivog pravca

Objavljeno:

U Srbiji danas pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom do 37 stepeni Celzijusovih, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar pormenjljivog pravca dok će se najniža temperatura tokom dana kretati od 11 do 20, a najviša od 34 do 37 stepeni.

U Beogradu se očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab vetar, uglavnom istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 16 do 20, a najviša oko 36 stepeni.

U petak se u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano vreme uz umeren razvoj dnevne oblačnosti, a sredinom dana i posle podne i sa lokalnim kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom U toku noći ka suboti očekuju se pljuskovi s grmljavinom na severu i zapadu Srbije dok će se u subotu, uz svežije vreme, padavinska zona izmeštati dalje ka jugu i istoku zemlje.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika osobama sa srčanim tegobama i povišenim krvnim pritiskom se savetuje opreznost, uz pridržavanje saveta lekara i smanjenje fizičkih napora.

Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, smanjenja radne sposobnosti i poremećaja sna. Neophodna je primena adekvatne zaštite od UV zračenja, kao i dodatan oprez u saobraćaju.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije/Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.