Od mimoze do gibanice: Porodica iz Srbije objavila svoj izbor hrane koji je ponela na more, pa doživeli osudu
Porodica ilustracia, Foto: Profimedia

je l su realni?

Od mimoze do gibanice: Porodica iz Srbije objavila svoj izbor hrane koji je ponela na more, pa doživeli osudu

Naime, spisak namernica nije baš lepo dočekan kod naših ljudi, te su se negativni komentari samo ređali.

Objavljeno:

Visoka temperatura, gužve na graničnim prelazima, pa i oko Soluna, za sve one koji idu kolima "pale lampicu" kada se radi o nošenju hrane na put, ali porodica iz Srbije je rešila da sa sobom ponese sendviče, gibanicu i mimoza salatu koja je lako kvarljiva usled velike količine jaja i sira koji idu u nju.

Poneli kvarljivu hranu na put

Da sve bude još gore, prema rečima naše sunarodnice, postarao se njen suprug koji je zaboravio da stavi led u frižider, a sve to su otkrili nešto pre granice sa Severnom Makedonijom. Budući da nije znala šta da radi, obratila se za pomoć zemljacima unutar Fejsbuk grupe "Grčka uživo", ali je verujemo na kraju zažalila zbog toga.

Naime, spisak namernica nije baš lepo dočekan kod naših ljudi, te su se negativni komentari samo ređali.

"Poštovani, krenuli smo jutros rano ka Grčkoj, i interesuje me, ako je neko na granici, kakvo je stanje i koliko se ide oko Soluna? Muž je zaboravio da napuni ručni frižider ledom u gužvi, a ja sam ponela par kila gibanice i salatu mimozu, a imamo i neke sendviče. Ne znam šta da radim sa tolikom hranom, evo na sat vremena smo od granice i gledam da li da bacim hranu ili ako nema gužve da probamo sa njom da dođemo nekako do apartmana. Hvala svima unapred na pomoći.", napisala je ona.

Granica
Granicafoto: Tamara Trajković

Umesto pomoći dobila kritike

Ubrzo su počeli da se ređaju komentari, ali ne baš sa savetima od pomoći. Dok su se jedni šalili na konto količine hrane, neki su direktno zamerali ženi iz Srbije na količini i odabiru hrane za put.

"Zavi hranu u foliju, stavi između branika i hladnjaka i samo po gasu.", "Početnička greška. Ruska salata je mnogo otpornija", bili su neki od šaljivijih.

A onda su krenuli oni pogrdni. Jedan se ipak izdvojio budući da im je jedan mladić iz Srbije poručio da nisu za more.

"Ne znam gde se nalazite trenutno, ako može lokaciju da pošaljete, ima tu u blizini jedan lep parking sa odmorištem, hladovina, poljski wc, nema tuš, ali nije strašno. Ima i stočić, e tu stanete, otvorite frižider, napucate se gibanice i mimoze i posle odmorite malo, može i na Suncu i vratite se kući jer za more niste srdačan pozdrav.", napisao je on.

"Svako jede šta ima"

U moru ružnih komentara jedan je bio usmeren na to da svako može da nosi ono što voli da jede, te da nema mesta etiketiranju nikoga zbog onoga što jede na moru.

"Kakvi komentari, kao da niko od vas ne nosi hranu. Pa šta i da je šala, nije nikog ubila. Čemu uvrede, podsmeh? Zna se da u Grčku da bi opstao moraš nekad i sam spremiti. Svaka čast izuzecima koji imaju mogućnost olinkluziv ili neki obrok uračunat.", napisala je na kraju rasprave jedna Srpkinja.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.