Srbijo, budi ponosna! Vukašina iz Žitorađa ni teška dijagnoza nije sprečila da bude najbolji, uspesi se samo nižu
Vukašin Milosavljević, Foto: Printscreen/RTS

BRAVO!

Srbijo, budi ponosna! Vukašina iz Žitorađa ni teška dijagnoza nije sprečila da bude najbolji, uspesi se samo nižu

Uz podršku porodice i škole Vukašin niže uspehe i postavlja nove ciljeve

Objavljeno:

Vukašin Milosavljević iz Žitorađa, kod Surdulice, dobitnik je Vukove nagrade, više Dositejevih nagrada, zbog čega je đak generacije u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić". Vukašin ima cerebralnu paralizu, a sada je upisao gimnaziju i postavio nove ciljeve.

Školska godina je bila i lepa i teška, kaže Vukašin. Svestran je, voli sve predmete, ponajviše fiziku.

"Najdraža mi je diploma za prvo mesto na Republičkom takmičenju iz fizike", kaže Vukašin Milosavljević, đak generacije OŠ "Vuk Karadžić" u Surdulici.

Vukašin Milosavljević
Vukašin Milosavljevićfoto: Printscreen/RTS

Školovanje je bilo izazovno, 23-oje učenika u odeljenju, trećina su vukovci. Vukašin je imao zdravu konkurenciju, druženje koje će pamtiti i dobru saradnju sa nastavnicima.

"Odlična komunikacija je bila i sa njim i sa celim odeljenjem, i Vukašinova sa odeljenjem, zaista je bilo mnogo izazova, korona nas je malo poremetila. Ali mnogo toga smo mi od njega naučili, on nam daje energiju da idemo dalje", kaže Irena Antić, nastavnica srpskog jezika i razredni starešina.

Vukašin Milosavljević
Vukašin Milosavljevićfoto: Printscreen/RTS

Vukašin podstiče i mlađeg brata Andreja da napreduje u školovanju.

"Moj omiljeni predmet je matematika, stariji brat mi pomaže kad ne znam nešto od domaćih zadataka, kad učim za test", kaže Andrej Milosavljević, Vukašinov brat.

"Ponosno i uzbuđeno, s jedne strane, zbog svega, pomešana su osećanja, ali smo srećni zbog njega. Ne samo što se tiče znanja, uopšteno, u svemu je napredovao, i sve nas je iznenadio. To mu je bila želja i uspeo je u tome, imao je podršku i škole i svih nas, tako da je došao do svog cilja", kaže Slavica Milosavljević, Vukašinova majka.

Vukašin sa roditeljima
Vukašin sa roditeljimafoto: Printscreen/RTS

I u školskim i vanškolskim aktivnostima Vukašin se ističe, dobitnik je mnogih diploma i nagrada, upisao je gimnaziju u Surdulici.

Bonus video:

00:20

ESPRESO: Pomoć za malog Novaka Ćuruviju

(Espreso / RTS / Danica Mirić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.