"Zvao sam ga sinom": Emotivna ispovest Željka koji je trebalo da donira jetru preminulom Adnanu, sve prošli zajedno
Adnan Šemić, Foto: Printscreen/ Facebook

tuga

"Zvao sam ga sinom": Emotivna ispovest Željka koji je trebalo da donira jetru preminulom Adnanu, sve prošli zajedno

Emotivna ispovest čoveka koji je bio spreman biti donor mladiću iz Mostara

Objavljeno:

Adnan Šemić, 22-godišnjak iz Mostara pre samo nekoliko dana izgubio je životnu bitku. Dugi vremenski period borio se sa Vilsonovom bolešću. Čak se i nekoliko puta pokušala izvesti transplantacija jetre, ali nažalost svaki put je bio odbijen jer nije imao donora sa kojim je bio u krvnom srodstvu.

Sve zbog Zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu lečenja FBiH, koji nije dozvoljavao donora sa kojim pacijent nije u krvnom srodstvu. Međutim, iako je na vanrednim sednicama oba Doma parlamenta jednoglasno usvojen “Adnanov zakon”, bilo je suviše kasno. Sistem, država, političari zakazali su. Pali su ispit i ovog puta. Tako kaže Željko Mijailović iz Loznije, čovek koji je trebao da bude donor Adnanu Šemiću, mladiću kojem je transplantacija jetre bila jedini spas.

Adnan Šemić
Adnan Šemićfoto: Društvene mreže

Željko nem od bola kada je čuo vesti

Željko Mijailović je juče bio na sahrani Adnanu.

Kada sam saznao da se moj Adnan nije izborio plakao sam kao kiša. Znam šta smo sve zajedno prošli. Godinu dana unazad bilo je svega. Od Mostara i klinike u Mostaru, do drugih klinika i pregleda. Bili smo u Istanbulu dva puta. Prošli smo i ta silna odbijanja. Imao je sve, a nije imao ništa. Političari su najviše krivi. Kada je došlo do kraja života, onda su se setili da treba da nešto odluče kako bi se detetu spasio život. Žalosno je što je moj sin platio glavom, izgubio mlad život. Adnan Šemić neka bude nauk ostalima u BiH. Smatrao sam ga svojim sinom i uvek ću ga tako zvati. Tako su nas zvali i doktori u Istanbulu”, rekao je Mijailović.

Ako zatreba, doniraće jetru Adnanovom bratu

Drhtavim glasom prisetio se i nekih emotivnih momenata sa Adnanom.

“Idem prema njegovoj porodičnoj kući. Sada ću da vidim kako su mu majka i brat. Koja majka voli da sahrani svog sina. Kada smo bili u Istanbulu, na Bajram ga je uhvatila nostalgija za domom, majkom, bratom… Počeo je plakati, upao je u emotivnu krizu. Znali smo se i boriti i sa tim. Više se u svemu tome, sekirao za svog brata”, kazao je Mijalović.

Nažalost, od iste bolesti obolio je i Adnanov stariji brat, Anel.

“Hvala Bogu Anel nije u istom zdravstvenom stanju. Ja sam rekao već novinarima da sam spreman da doniram njemu, ukoliko bude potrebe. Ista mu je dijagnoza dijagnostikovana. Bolje sada sprečiti neko lečiti. Da on ne prolazi sve ovo isto. Mnogo je generala posle bitke”, kazao je Mijailović.

Bonus video:

03:33

DRAGANI UMRO SUPRUG DOK JE IŠLA NA OPERACIJU, SADA SAMA BRINE O SINU! Dobre ljude moli za pomoć dok ne stane na noge

(Espreso / N1 / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.