Vozači često sednu za volan u papučama, a ne znaju ovo! Evo da li Zakon u Srbiji dozvoljava da se u njima vozi
Vožnja u papučama, Foto: Printscreen/Youtube/Siddharth Rawat

oprez

Vozači često sednu za volan u papučama, a ne znaju ovo! Evo da li Zakon u Srbiji dozvoljava da se u njima vozi

Da li je u Srbiji kažnjivo voziti u papučama i sa štiklama?

Objavljeno:

Kad god dođu tropske temperature, a vozači sednu u automobil u papučama, sledi isto pitanje - da li će me policajac kazniti jer vozim u papučama?

Jedan od mogućih scenarija vožnje u papučama je da vam iste skliznu sa papučice, što nije nemoguće, i da napravite karambol. A šta kaže zakon, da li je vožnja u papučama zabranjena?

Naš zakon ne sadrži odredbu koja izričito zabranjuje da se vozi u papučama, sa štiklama ili bos. Međutim, ukoliko dođe do saobraćajne nezgode, onda se može primeniti opšta odredba koja zabranjuje vozaču da upravlja vozilom na način kojim se ugrožava bezbednost saobraćaja – naveo je nedavno za medije Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Damir Okanović
Damir Okanovićfoto: Kurir TV

Dakle, policajac vas neće kazniti ukoliko vas zatekne u papučama, ali ako zbog toga izazovete saobraćajnu nezgodu, onda vam svakako preti kazna i to paprena.

Ako su lakše posledice, platićete nekoliko hiljada dinara, ali u slučaju da ima poginulih, kazna je i do osam godina zatvora.

Da se, recimo, nalazite u Grčkoj i policajac vas uhvati da vozite u papučama, ne gine vam kazna od 50 evra, a i oduzimanje vozačke dozvole na mesec dana.

Bonus video:

00:30

Nasilnička vožnja

(Espreso / J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.