Alarmantni podaci o večeri za nama! U ovom gradu bilo kao u paklu, zabeležena najtoplija noć ikada u Srbiji? (FOTO)
Mesec, Foto: Profimedia

tropska noć

Alarmantni podaci o večeri za nama! U ovom gradu bilo kao u paklu, zabeležena najtoplija noć ikada u Srbiji? (FOTO)

Maksimilijano Herera, koji se putem mreže "X" predstavlja kao klimatolog i vremenski istoričar, objavio je mapu sa temperaturama od prošle noći

Objavljeno:

Visoke temperature obeležiće i današnji dan, a u Ćupriji je već u 13 sati izmereno 39 stepeni Celzijusa. Sinoć i jutros su pljuskovi pogodili severni deo zemlje, a nove nepogode najavljene su za zapadni i jugozapadni deo zemlje.

Kako je objavila meteorološka kompanija "Hailz Srbija", u toku noći desetine hiljada munja pogodilo je severnu Srbiju!

"Desetine hiljada munja prethodne noći na prostoru severne Srbije - sa najvećom aktivnošću iznad sve 3 Bačke. Siloviti pljuskovi i grad veličine oraha su bili pojava iz najjačih oblaka ali je i izražena električna aktivnost bila upečatljiva", napisali su oni na svom Instagramu.

Kako najavljuju, danas popodne i uveče u uslovima bez strujanja i smicanja vetra, će obeležiti pljuskovi i grmljavine u planinskim područjima jugozapadne i zapadne Srbije.

"Najveće šanse su preko: Moravičkog okruga, Raškog okruga, Zlatiborskog okruga, Mačvanskog okruga, Kolubarskog okruga. Srem, Bački okruzi i sever Banata će imati nešto manje šanse za pljuskove", pojasnili su.

Kako su dodali, najjači oblaci će davati jake pljuskove, a zbog odsustva dinamike, krupan grad i olujni vetar neće biti odlika popodnevnih i večernjih razvoja.

Nastavljaju se vreli dani

"Vruće vreme će se nastaviti do četvrtka ili petka i svakodnevno će biti beležene temperature od 40°C. U najtoplijim danima, 42 ili 43°C će biti gornja granica do koje će temperature ići. Velikih olujnih nepogoda nema na vidiku", pojašnjavaju iz Hailza.

Oboren temperaturni rekord u Vršcu?

Maksimilijano Herera, koji se putem mreže "X" predstavlja kao klimatolog i vremenski istoričar, objavio je mapu sa temperaturama od prošle noći, i naveo da ona u Vršcu nije pala ispod 31.2 stepena, što je, kako on navodi, najtoplija noć zabeležena u Srbiji.

Crveni meteoalarm u Srbiji

Na teritoriji cele Srbije naredna dva dana biće upaljen crveni meteoalarm, koji predstavlja najviši stepen upozorenja.

Meteoalarm za danas
Meteoalarm za danasfoto: Printscreen/RHMZ

Ipak, u 6 delova zemlje danas je na snazi žuti meteoalarm koji se odnosi na grmljavinu.

Žuti meteoalarm zbog grmljavine upaljen je u:

  • Bačkoj
  • Banatu
  • Sremu
  • Zapadnoj Srbiji
  • Jugozapadnoj Srbiji
  • Kosovu i Metohiji

Bonus video:

03:01

POVEĆAN RIZIK MOŽDANOG UDARA, MOZAK OSTAJE BEZ KISEONIKA! Neurolog upozorava da posledice vrućina: OV0 SU EKSTREMNI USLOVI!

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.