Mogući pljuskovi u Srbiji: Sprema se "hladan tuš", evo i gde nas očekuju!
Pljusak, Foto: Zorana Jeftić

vremenska prognoza

Mogući pljuskovi u Srbiji: Sprema se "hladan tuš", evo i gde nas očekuju!

U drugoj polovini sledeće sedmice, prema navodima RHMZ-a, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature

Objavljeno:

Toplotni talas u Srbiji se nastavlja. Republički hidrometeorološki zavod izadao je upozorenje na visoke temperature, a meteorolog Đorđe Đurić najavio je da nas posle podne u jugozapadnim predelima Srbije očekuje jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova.

Đurić je istakao da i u noći između subote i nedelje i u nedelju jačeg razvoja oblačnosti može biti i ponegde u Vojvodini, uz pojavu pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u Bačkoj.

"U nedelju posle podne, ali i tokom sledeće sedmice ponovo na jugozapadu i zapadu Srbije usled razvoja konvektivne oblačnosti može biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali bez osveženja", naveo je.

Prema najavama RHMZ-a, izražen toplotni talas nastavlja se i u drugoj dekadi jula sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni uz tropske noći u urbanim sredinama.

U drugoj polovini sledeće sedmice, prema navodima RHMZ-a, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

Bonus video:

03:13

VREME JOŠ NIJE UŠLO U SVOJU NAJOPASNIJU FAZU Nada Macura savetuje: Ovako se zaštitite od NESTABILNIH temperatura i sunčanice

(Espreso/Mondo/M.Š./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.