Velike gužve na graničnim prelazima, vozači se kuvaju na vrućinama: Zadržavaju se čak 8 sati, evo gde je najgore
Gužve na granicama, Foto: Printscreen/AMSS

saobraćajne gužve

Velike gužve na graničnim prelazima, vozači se kuvaju na vrućinama: Zadržavaju se čak 8 sati, evo gde je najgore

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila

Objavljeno:

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se osam, a na graničnim prelazima Sremska Rača i Gradina sat vremena, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

1 / 3 Foto: Printscreen/AMSS

Dobro se pripremite se za put, a vreme putovanja prilagodite toplom vremenu kako bi izbegli sve neprijatnosti koje donose kvarovi na vozilu. Vožnja je vikendom u letnjim mesecima uvek naporna zbog pojačanog intezitet i većeg broja vozila na glavnim putnim pravcima, ali će predstojeći biti dodatno teži zbog letnje žege, vrelog vazduha i ugrejanog asfalta jer se u takvim uslovima opasnost od kvarova na vozilu udvostročuje - upozorava AMSS.

Danas će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najviša temperatura od 35 do 40 °C.

- U drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C i uz tropske noći u urbanim sredinama. Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko 5 °C. Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina - podsećaju iz AMSS.

Bonus video:

00:23

Saobraćajna nezgoda nedaleko od Pećinaca

(Espreso/Alo/Ana Gajičić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.