Ivan je preminuo, a spasao 4 života u Srbiji: Celo selo mu pljuje po ženi, bruka i sramota za naš narod (FOTO)
Bolnica, Foto: printscreen/facebook/zajedno za novi zivot

sramota!

Ivan je preminuo, a spasao 4 života u Srbiji: Celo selo mu pljuje po ženi, bruka i sramota za naš narod (FOTO)

Ivana žena učinila plemeniti gest, sada je svi osuđuju

Objavljeno: 13:39h

U Kliničkom centru Srbije urađena je prva transplantacija srca tokom ove godine. Za uspešnu operaciju zasluđan je tim klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Zahvaljujući jednom "DA" - spasena su četiri života, a društvenim mrežama kruži priča o donoru ovih organa koju svako treba da čuje.

Mladić iz jednog sela u Srbiji koji se zove Ivan preminuo je, a njegova supruga je dozvolila da se doniraju njegovi organi.

Bezobzira što je njenom dozvolom spašeno četiri života, našla se na stubu srama jer je optužuju da je ona njega ni manje ni više, nego - "raskomadala".

"U mom rodnom selu je ovih dana umro mlad čovek, ugasio mu se mozak. Njegova žena je uradila najljudskiju stvar na svetu i dozvolila donaciju njegovih organa. Evo celo selo je optužuje da je dozvolila "da ga raskomadaju". Eto to smo mi, Srbi. Nek trune, bolje nego da pomogne nekom", napisao je njegov poznanik na društvenoj mreži "X" pre dva dana.

Njegov poznanik ne može da se načudi kakav smo mi to narod kada osuđujemo ovakav jedan plemeniti gest budući da je Ivanovo srce već zakucalo u grudima druge osobe.

"Toliko sam besan i nemoćan jer je primitivci otvoreno osuđuju. Možete li da zamislite kako je njoj sada? A Ivan će nastaviti da živi, koliko čujem već danas kao nečije srce. Reč je o čoveku kojeg sam znao i zato sam ubeđen da mi ne bi zamerio ovo što pišem", napisao je on.

Kako dodaje, Ivan već živi kroz četvoro ljudi, iako mu je danas sahrana.

"Danas sam otišao i upalio sveću! Ateista sam, ali sam to uradio iz poštovanja prema porodici i poštovanja prema Ivanu. Ne znam da li je ovo etički, ali naš Ivan, iako mu je sutra sahrana, već danas živi kroz četvoro ljudi. Neka su svi živi još dugo!", zaključio je on.

Mladić Miloš (24) dobio novu priliku za život

Fejsbuk stranica "Zajedno za novi život" objavila je da je Ivanovo srce dobio dvadesetčetvorogodišnji Miloš i šansu za novi život.

"Moji roditelji i ja večno ćemo biti zahvalni porodici donora koji su nam sinoć svojom odlukom spasili Miloša", piše u jednom od komentara članova Miloševe porodice.

podsetimo, u Urgentnom centru u Beogradu je preksinoć spašen mladić na samrti. Reč je o Milošu iz okoline Požarevca koji ima samo 24 godine i koji je čekao novo srce. Hrabrom i plemenitom odlukom porodice donora, u najtežem trenutku za njih, produženo je i još nekoliko života.

Bonus video:

05:46

JEZIVO SVEDOČENJE ĐINĐIĆEVOG HIRURGA Brzo sanirali srce, otvorili stomak i ZAPREPASTILI SE! Spasa nije bilo zbog OVE VRSTE METKA

(Espreso/ D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.