Zašto se žene lože na Zorana Marjanovića? Stručnjaci objasnili zašto i pored kontroverzi pevačice padaju na njega
Zoran Marjanović, Foto: Nemanja Nikolić, © ATA Images, Printscreen/facebook, Privatna arhiva

RAZGOVORI SA STRUČNJACIMA

Zašto se žene lože na Zorana Marjanovića? Stručnjaci objasnili zašto i pored kontroverzi pevačice padaju na njega

Javno mnjenje je bilo podeljeno, neki su čvrsto verovali u njegovu krivicu, dok su drugi tvrdili njegovu nevinost

Objavljeno: 12:33h

Suđenje Zorana Marjanovića i skandali koji ga prate su jednako fascinantni javnosti kao i njegov ljubavni život.

Nakon tragične smrti njegove žene Jelene Marjanović koja je još uvek obavijena velom misterije, on je našao sreću u ljubavnom planu. Od Zorice Mitrović, devojke koja je bila sa njim za vreme njegovog zatvora, gde je bio optužen za ubistvo supruge (kasnije oslobođen svih optužbi) pa sa najnovijim ulovom, pevačicom Indi, deluje kako žene ne mogu da odole šarmu ovog bivšeg zatvorenika.

Popričali smo sa Snežanom Repac, psihološkinjom, i Tamarom Trajković, psihoterapeutkinjom, o tome kako i zašto devojke "padaju" na njega i njemu slične.

Javno mnjenje je bilo podeljeno, neki su čvrsto verovali u njegovu krivicu, dok su drugi tvrdili njegovu nevinost.

"Dosta njih ima mišljenje da on nije kriv, a s padom presude, dobili su potvrdu da je on samo nepravedno osuđen," kaže Snežana i dodaje:

"Žene koje biraju u da uđu u odnos na njim su svakako pripadnici ove druge grupe."

Kontroverzni muzički producent se muzičkom produkcijom se bavi više od dvadeset godina, a autor je folk hitova „Digni me, pao sam“ Milana Dinčića Dinče, „Zlatnik“ Tanje Savić, „Bato bre“ Indire Aradinović Indi i drugih. Upravo tokom rada na pesmi je i upoznao svoju sadašnju ljubav, Indi.

"On i Indi se znaju već dugo, imaju prisan odnos, povezani su. On je pritom zaslužan za njen najveći hit. Ovaj odnos koji imaju je i ključ njihove bliskosti, ona njega vidi kao dobru osobu i zbog toga nije ni čudo što želi da bude sa čovekom koji je, njoj, pružio sve", objašnjava psihološkinja za Espreso.

Snežana Repac
Snežana Repacfoto: Privatna arhiva

"Hit mejker crne hronike"

Ipak, kod žena se ovde budi jaka empatija prema njemu:

"Ukoliko su verovale da je on nevin, one sad njega vide kao nekog tragičnog junaka medijske scene, on kao da je javno opevao crnu hroniku svog života. Ubice su uglavnom iz problematičnih okruženja, sa narcisiodnim tendencijama, posesivni, impulsivni - ništa od osobina koje je on pokazivao tokom celog suđenja. Javnost te prvo osudi, pa onda gleda činjenice," kaže Snežana i dodaje:

"On je delovao nekima kao ostvaren i zadovoljan čovek, i time što je ćutao delovao je staloženo i sigurno u svoju nevinost."

Te devojke su dobile potkrepljenje pretpostavke da je nevin:

"To je bio njegov alibi u pravcu osude i onih koji sude. Ženama je imponovalo da se neko za koga su imali intuiciju da nije kriv ispostavilo tačnim."

Tu se opet javlja empatija, jer je on nepravedno šikaniran i osuđen i sve to je izdržao stoički.

A kako to da svaka njegova devojka bude iz pevačkog sveta?

"To zapravo nije uopšte čudno, on se oduvek kreće u tom okruženju i sarađuje sa njima. On kreće svoj život tamo gde je stao, a one su mu dostupne."

Tu je naravno i medijska pažnja i "dobar press" koji dobija i on ali i devojka sa kojom je.

On je misterizan, ćutljiv, što je ženama uvek zanimljivo," objašnjava Snežana.

Tu svi oni koji su bili za njega dobijaju još veću želju da mu špruže utehu, zbog toga što je on, ali i njegovo dete proživelo u proteklih 8 godina.

"Izgubio je ženu koju voli, bio javno "kamenovan" i sad se diže kao feniks iz pepela, doživljava svoj hepi end. Ovo je nešto kao iz filma. Voleli ga ili ne, on je fenomen i zvezda sa velikom popularnošću - svaki njegov korak se prati, a pevačice vole popularnost", zaključila je Snežana Repac.

Profil žena koji privlače "loši momci"?

Ovde pitanje kakav je to profil žena koje padaju na muškarce koje su u javnosti okarakterisani kao "loši".

"Najveći broj žena je pošlo od toga da on nije kriv i vodi se onim "mogu da ga promenim", a time što je zločin otpisan u njima se još više javlja sindrom koji se u psihoterapiji naziva "sindrom spasioca". " rekla je Tamara Trajković, psihoterapeutkinja.

Ovde se radi o ženama koje ponavljaju neke obrasce, često iz detinjstva, sa niskim samopoštovanjem, koje žele da dobiju validaciju.

"Njemu je za vreme zatvora stizalo mnoštvo pisama od žena, koje su tvrdile kako on nije sposoban da tako nešto učini i verovale u njegovu nevinost."

U Zoranovom slučaju, sada kada je njegova nevinost na sudu dokazana, one se vode onim: "preobratiću ga."

"To je moralna siva zona, ona njega može da opravda, jer su optužbe pale. Njene priče u javnosti su takve da ga opisuje kao dobrog, brižnog čoveka. Ovo i njemu pomaže i čisti mu imidž".

Bonus video:

53:34

REDAKCIJA 10.07.2024. 1. DEO

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.