NEVREME SE BRZINOM SVETLOSTI KREĆE KA SRBIJI, STIŽE NAM SUPERĆELIJSKA OLUJA? Pašće i do 80 mm kiše, UPALJENI ALARMI
Oluja, Foto: EPA / GEORGI LICOVSKI

PAZITE SE

NEVREME SE BRZINOM SVETLOSTI KREĆE KA SRBIJI, STIŽE NAM SUPERĆELIJSKA OLUJA? Pašće i do 80 mm kiše, UPALJENI ALARMI

Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti veliku količinu padavina

Objavljeno:

Usled priliva toplog vazduha sa severa Afrike, u Srbiji se danas očekuju tropske vrućine, a živa u termometru će dostići 37 stepeni.

Od večeras nam stižu grmljavinski oblaci i donose veliku količinu kiše, a u pojedinim delovima zemlje očekuje se i do 80 mm kiše. Meteorolog amater, Ivan Ristić, upozorava da je neophodno pratiti sva upozorenja RHMZ-a.

"Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti pljuskove i kišu praćene grmljavinom i pojačani severozapadnim vetrom. Usled sudara vreme Afrike i svežeg Atlantika na liniji fronta mogu se razviti nepogode. Hladni talas trajaće od utorka 2. jula, pa sve do petka, 5. jula. Najviša temperatura ići će od 23 stepena Celzijusovih do 28 stepeni, biće nestabilno sa dosta kiše", najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

oLUJA
foto: FACEBOK/IVAN RISTIĆ / SCREENSHOT

U utorak se nepogode prvo očekuju u južnom Jadranu, gde će biti mnogo gromova i munja. Kasnije tokom popodneva ove nepogode će se preliti i na jug i jugoistok Srbije, ali i na Makedoniju.

U Srbiji će najgore biti u utorak i sredu popodne kada se u Šumadiji i delu Braničeva i južnom Banatu očekuje i do 60 mm kiše.

oLUJA
foto: FACEBOK/IVAN RISTIĆ / SCREENSHOT

Prema najavi Ristića, superćelijske oluje neće biti.

"Samo hladni front na kome se mogu razviti lokalno nepogode. Oblaci, pojačan severozapadni vetar, kiša i grmljavine stižu u Srbiju u ponedeljak uveče oko 20 časova", ističe Ristić na svom Fejsbuku.

oLUJA
foto: FACEBOK/IVAN RISTIĆ / SCREENSHOT

Bonus video:

01:06

Nevreme u Vranju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.