RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Upaljen narandžasti meteoalarm za OVO PODRUČJE SRBIJE, u narednih sat se OČEKUJE OLUJA
Žena drži kišobran, Foto: Nenad Kostić

oluja

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Upaljen narandžasti meteoalarm za OVO PODRUČJE SRBIJE, u narednih sat se OČEKUJE OLUJA

Narandžasti meteo alarm označava da je vreme opasno

Objavljeno: 18:41h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje, u kojem se navodi da će jaka konvektivna oblačnost na području južnog Banata u narednih sat vremena uslovljavati lokalno intenzivne pljuskove sa grmljavinom, pojavu grada i kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni pljuska.

Upaljen narandžasti meteoalarm

Za područje Banata na snazi je trenutno narandžasti i žuti i meteoalarm.

Narandžasti meteo alarm označava da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Kako su ranije meteorolozi najavili, u Beogradu se od danas (29.06.) očekuje priliv veoma toplog vazduha pa će maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak biti u intervalu od 35 do 37 °C.

Danas je u glavnom gradu pretežno sunčano i toplije vreme, sa temperaturama do 33 stepena. Trenutno je u Beogradu 30 stepeni, a subjektivni osećaj je 31 stepen.

Najtoplije je trenutno u Novom Sadu, Negotinu i Zaječaru sa temperaturom od 31 stepen Celzijusa.

Vrucina
Vrucinafoto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Oluje sa grmljavinom i gradom od ponedeljka

- U ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak ponovo pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - naveli su iz RHMZ vremensku prognozu za naredne dane.

Grmljavina
Grmljavinafoto: Fonet/Ilustracija

U Beogradu u ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak (01.07. - 02.07.) očekuje se lokalna pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme i to naročito tokom noći ponedeljak na utorak.

Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video:

21:04

KOJEKUDE-S03-EP13-HRANA

(Espreso / Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.