BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM! Jug Srbije pogodilo strašno nevreme, POGLEDAJTE SNIMKE! (VIDEO)
Poplavljen automobil, Foto: Instagram Printscreen/192.rs

užasne scene

BUJICA NOSI SVE PRED SOBOM! Jug Srbije pogodilo strašno nevreme, POGLEDAJTE SNIMKE! (VIDEO)

Strašne scene potopa na jugu Srbije

Objavljeno:

Neverovatni snimci nevremena i bujica s teškim i potresnim prizorima s juga Srbije objavljeni su noćas na društvenim mrežama i gledaju se u potpunoj neverici.

U Vranju je sinoć padala jaka kiša, koja je plavila podrume, a u Moštanici nadomak tog grada snimljena je silovita bujica.

Služba za vanredne situacije MUP-a Srbije imala je više od 20 intervencija tokom nevremena širom zemlje u kojem je jedna osoba povređena, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, tri intervencije bile su crpljenje vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, pet gašenja požara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu.

Bilo je i sedam intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i četiri intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.

Šta nas čeka danas

U Srbiji će danas biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode praćene velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 22 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, kao i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakih pljuskova. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Jedna osoba je povređena u mestu Međa (Leskovac) kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila lice. Osobu je preuzela Hitna pomoć.

Tokom jučerašnjeg dana jače padavine pogodile su Šumadijski, Južnobanatski, Zlatiborski, Raški, Braničevski, Rasinski, Pomoravski i Toplički upravni okrug i teritoriju grada Beograda.

Bonus video:

01:06

Nevreme u Vranju

(Espreso/Kurir/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.