PONOVO SE OGLASIO RHMZ: Srbija na udaru OLUJNOG VETRA! Evo šta nas čeka do kraja dana
Grmljavina, Foto: Tanjug

vremenska nepogoda

PONOVO SE OGLASIO RHMZ: Srbija na udaru OLUJNOG VETRA! Evo šta nas čeka do kraja dana

U Srbiji su danas na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a u jugoistočnoj Srbiji i zbog visoke temperature

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnoviju najavu vremena.

Kako kažu, do kraja dana očekuje nas sparno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

- Lokalno se očekuju jake plјuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih plјuskova i olujni vetar, navode iz RHMZ-a.

Dodaju i da će na području Beograda vreme će biti takođe sparno i nestabilno, povremeno sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom.

"Danas i sutra zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", najavio je RHMZ ranije tokom dana.

Pljusak
Pljusakfoto: Zorana Jeftić

Upaljen meteo alarm

U Srbiji su danas na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a u jugoistočnoj Srbiji i zbog visoke temperature.

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Bonus video:

00:13

Pljusak u centru Beograda

(Espreso/Kurir.rs/D. P./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.