RHMZ JE UPRAVO IZDAO NAJAVU ZBOG PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM: Evo kada i gde prvo stižu
Kiša / Ilustracija, Foto: Beta / Dragan Gojić

KIŠA

RHMZ JE UPRAVO IZDAO NAJAVU ZBOG PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM: Evo kada i gde prvo stižu

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima

Objavljeno: 15:06h

Tokom poslepodneva na jugozapadu i jugoistoku lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u 14.47.

Prema aktuelnom upozorenju RHMZ, do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Narandžasti meteoalarm danas je na snazi za Bačku, Banat, Srem, Beograd, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, Šumadiju, a kiša nije isključena ni na istoku u večernjim satima.

1 / 4 Foto: RINA/ Printscreen/Instagram/192_rs

Vreme sutra

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je RHMZ

Najniža temperatura sutra će iznositi od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i jak vetar, a u planinskim predelima južne Srbije slab i umeren južni.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 19 do 22 a najviša dnevna oko 32 stepena. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko planinskim predelima.

Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.

Bonus video:

04:48

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ OTKRIO KAKVO NAS LETO ČEKA! Njegova prognoza iznenadiće mnoge, ovo je rekao za SUPERĆELIJSKE OLUJE

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.