SRBI NAJVIŠE VOLE OVIH 5 BANJA: Masovno idu tamo, tvrde da im pomažu kod mnogobrojinih OBOLJENJA!
Vrnjačka banja, Foto: Printscreen/Youtube/Arhiva snimaka

SPAS ZA MNOGE

SRBI NAJVIŠE VOLE OVIH 5 BANJA: Masovno idu tamo, tvrde da im pomažu kod mnogobrojinih OBOLJENJA!

Vrnjačka Banja i Sokobanja su među najpopularnijim, a prate ih banja Koviljača, Prolom, Lukovska, Atomska, Kanjiža, Ivanjica, Rusanda.

Objavljeno:

Popularnost banja u Srbiji raste iz godine u godinu, a Vladan Vešković iz Udruženja banja Srbije izjavio je da je turistički promet i posećenost banja na zavidnom nivou. Ono je izdvojio 5 trenutno najposećenijih banja kod nas.

"Kada je reč o turističkom prometu, pa i drugim statistički podacima, Udruženje banja Srbije u svojim analizama koristi jedino podatke Republičkog zavoda za statistiku. U tom segmentu Vrnjačka Banja i Sokobanja tradicionalno ostvaruju najviše noćenja domaćih gostiju. Prate ih banja Koviljača, Prolom, Lukovska, Atomska, Kanjiža, Ivanjica, Rusanda i mnoge druge banje", rekao je generalni sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković.

Osim dobro poznatih banja iz ovog udruženja su izdvojili i one banje koje konstantno napreduju i u kojima je poseta sve veća kako vreme prolazi. Vešović je i istakao da broj noćenja nije jedini pokazatelj kvaliteta određene banje.

"Sve ozbiljniji učesnik u statistici je stara-nova banja: Kuršumlijska banja. Međutim, ostvarena noćenja nisu jedini pokazatelj kvaliteta jedne banje, jer neke od njih mogu biti "top“ kada je reč o uspehu u lečenju. Naše banje su većinom zdravstvene ustanove sa okolnim parkom i to treba naglasiti. One nisu klasična turistička destinacija, ali i te kako uspešno ostvaruju ulogu koja im je od društva data, da preveniraju bolesti ili da od njih leče. Da ponovim, naše banje svakog meseca na posao vraćaju 8.000 do 10.000 radno sposobnih ljudi za samo 1 odsto od budžeta zdravstvenog osiguranja. Podatak koji se ne nalazi u statistici o banjama", zaključio je Vešović.

Bonus video:

04:11

EVO KAKO DO BESPLATNIH BANJE ZA PENZIONERE! Šantić otkrila ko ostvaruje pravo i ko ima prioritet: Država plaća 10 dana odmora

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.