MUŽ SRBIN JOJ UMRO, A DRITA ODBILA DA SE VRATI U ALBANIJU: Podiže sina u duhu pravoslavlja, čak ga je i krstila
Drita sa sinom, Foto: Printscreen/RTS

ŽIVOTNA PRIČA

MUŽ SRBIN JOJ UMRO, A DRITA ODBILA DA SE VRATI U ALBANIJU: Podiže sina u duhu pravoslavlja, čak ga je i krstila

Drita je iz okoline Skadra došla u naše krajeve 2008. godine

Objavljeno:

Drita Lepović, Albanka koja je ostala u Srbiji nakon smrti svog supruga, uprkos teškim životnim uslovima, odlučila je da svog sina Aleksandra odgaja u duhu pravoslavlja. Njena priča je priča o hrabrosti, ljubavi i posvećenosti.

Drita je iz okoline Skadra došla u naše krajeve 2008. godine kada se udala za Srbina i preselila kod njega u selo Kaludra. Njihova brak je kratko trajao jer je opaka bolest stala na put njihovoj sreći. Uprkos lavovskoj bori i brojnim terapijama njen muž gubi najvažniju životnu bitku.

Posle sahrana, ova Albanka nije ni pomislila da se vrati u rodnu zemlju, želeći da vaspitava sina u skladu sa našom tradicijom. A mnogi su ostali oduševljeni kada je sama poželela i da ga krsti.

Drita je pokazala izuzetnu hrabrost i odlučnost, ostajući u Srbiji nakon smrti svog supruga, uprkos teškim životnim uslovima i malim primanjima. Njena odluka da svog sina odgaja u duhu pravoslavlja pokazuje njenu posvećenost tradiciji i kulturi svog pokojnog supruga.

- Kada je on bio živ, imali smo težak život, a sada je još više težak. Ja volim mesto odakle je moj muž, volim da ovde poraste moje dete, ne želim da zatvorim vrata, znam šta Vukadin ima na srcu - rekla je Drita.

Drita Lepović
foto: Printscreen/RTS

Drita je, uprkos teškim uslovima, ostala dosledna svom cilju da obezbedi bolju budućnost za svog sina. Uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju, preselila se u kuću svog pokojnog supruga u Zubinom Potoku. Iako nije imala sve potrebne papire, uspela je da preživi zahvaljujući maloj socijalnoj pomoći od 11.000 dinara.

S obzirom u kakvim uslovima živi, ona se ne žali mnogo. Mi se borimo da joj u tome pomognemo koliko god da možemo - rekao je svojevremeo protojerej Milan Kavkić.

Danas, Aleksandar ima 15 godina i pruža majci najveću podršku u njihovoj borbi za bolju budućnost. Njihova priča je inspiracija za sve one koji se suočavaju sa teškim životnim izazovima.

Bonus video:

00:37

SKANDAL NA EVROSONGU! Albanka pokazala simbol dvoglavog orla

(Espreso / RTS / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.