KAKO VIOLINA ZVUČI U PRANJANIMA Još jedno putovanje po Srbiji sa Žikom Nikolićem
Foto: Promo

POSLUŠAJTE

KAKO VIOLINA ZVUČI U PRANJANIMA Još jedno putovanje po Srbiji sa Žikom Nikolićem

Kao i svake nedelje, upoznaćete još jednu srpsku svetinju.

Objavljeno:

U novoj emisiji “Sa Žikom po Srbiji”, vodimo vas u Gornji Milanovac i okolinu. Autor i voditelj emisije “Sa Žikom po Srbiji”, Živorad Žika Nikolić, približiće vam mesto na koje je prva asocijacija Drugi srpski ustanak. Takovo je postojalo još u srednjovekovnoj Srbiji, a bilo je raseljeno dolaskom Turaka.

Sve o istoriji ovog mesta, o tome kako danas izgleda, čućete i videti u današnjoj emisiji. Biće reči i o tome da li i u kojoj meri ljudi posećuju istorijske spomenike u ovom mestu i okolini.

Kao i svake nedelje, upoznaćete još jednu srpsku svetinju. Ovoga puta u pitanju je manastir Savinac, gde je sahranjena Mina Karadžić, ćerka Vuka Karadžića. Zanimljiva priča prati istoriju ovog mesta. U okviru ovog putovanja, ekipa emisije posetila je i selo Pranjane, prestonicu violine u ovom regionu. Imaćete priliku da vidite kako se meštani pripremaju za najznačajniju manifestaciju ovog leta- Festival najboljih violinista Srbije. Poslušajte kako violina zvuči u Pranjanima.

I ove nedelje, od 15h, Žika Nikolić vas putem Kurir televizije, vodi na mesta gde možda nikada niste bili! Gledajte “Sa Žikom po Srbiji”!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.