PORODICA PETROVIĆ SE POSLE 37 GODINA VRATILA U SRBIJU: Imaju farmu u selu Bobovo od koje zarađuju VELIKE PARE VIDEO
Petrovići, Foto: Izvor: YouTube Printscreen/ZnanjeImanjeRTS

svaka čast

PORODICA PETROVIĆ SE POSLE 37 GODINA VRATILA U SRBIJU: Imaju farmu u selu Bobovo od koje zarađuju VELIKE PARE VIDEO

Selo Bobovo važi za jedno od najvećih u Srbiji, ali je značajan broj kuća prazan pošto su meštani na radu u inostranstvu

Objavljeno:

Selo Bobovo važi za jedno od najvećih u Srbiji, ali je značajan broj kuća prazan pošto su meštani na radu u inostranstvu.

Petrovićima je malo ostalo do penzije, ali su već odlučili da žele da se iz Švajarske vrate u Srbiju gde će se oprobati u seoskom turizmu.

Selo Bobovo važi za jedno od najvećih u Srbiji, ali je značajan broj kuća prazan pošto su meštani na radu u inostranstvu.

Među njima je i Ljubiša Petrović koji je posle 37 godina provedenih u Švajcarskoj ipak odlučio da se sa suprugom Gordanom vrati u rodnu zemlju kada steknu uslov za penziju.

Nisu gubili vreme u međuvremenu, pa su pokrenuli nesvakidašnje gazdinstvo na kome gaje magarce, ali i nojeve. Ljubiša je za medije izjavio da mu je želja da poseduje najmanje 100 magaraca.

Osim toga, na dedovini, nedaleko od Bobova, gde je i odrastao, želi da se oproba u seoskom turizmu.

U ovom kraju su Petrovići jedini koji gaje nojeve. Kako kažu, kao pilići su došli iz Zrenjanina. To je ljudima veoma zanimljivo, pa na gazdinstvu imaju i smeštaj, a do sada su ugostili i turiste iz raznih krajeva Evrope.

Koliko košta pile noja?

Pile noja bi moglo da košta oko 140 evra, a veći mogu da se nađu za 500-700 evra. Žive prilično dugo, čak sedamdesetak godina.

Nojevi koje poseduje Ljubiša su još bebe, ali kada porastu mogu da dostignu težinu od 130 do 150 kg i visinu od 2,5 metara.

Nojevi su poznati po tome što ostrašćeno čuvaju mlade, pa kada imaju jaja u gnezdu, preporučljivo je da im se priđe sa kacigom na glavi, jer mogu "pošteno da kljucnu", objasnio je Ljubiša.

Udarac im je veoma jak, tako da čovek može da se onesvesti.

Petrovići su naveli da jaja ne žele da prodaju već će ih deliti prijateljima i rođacima.

Farma nojeva u Bobovu

Jedno nojevo jaje je teško oko dva kilograma, a može da nahrani do 15 ljudi.

Ove ptice se gaje zbog mesa, jaja, perja, ali i masti.

Bonus video:

01:37

PLATE RATU 500 EVRA, PA ODRŽAVANJE 300 I ŠTA IM OSTANE? Agent za nekretnine o izazovima kupovine stana na kredit u Srbiji

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.