MISICA NINA JURILA AMERIČKI SAN, PA SE RAZOČARALA! Lepa Srpkinja ovorila dušu: "Ostala sam sa..."
Nina Jovanović, Foto: Printscreen/Instagram/eelinnn

ispovest

MISICA NINA JURILA AMERIČKI SAN, PA SE RAZOČARALA! Lepa Srpkinja ovorila dušu: "Ostala sam sa..."

Ispovest misice Nine koja je otišla u Njujork zbog ljubavi, a onda ostala sa 5 dolara u džepu

Objavljeno:

"Američki san ne postoji, rekla sam šta sam rekla", poručila je Srpkinja Nina koja je zbog ljubavi ali i želje za promenom života na bolje, odlučila 2019. da ode u Ameriku. Međutim, priznaje, put nije bio lak.

Nina Jovanović iz Požarevca koja je, pobedivši na izboru za Miss Evrope 2019. godine ponela titulu najlepše žene u Evropi podelila je na svom Instagram profilu kako su izgledali njeni prvi koraci u Njujorku - kada je radila dva posla preko 12 sati dnevno, kada se selila sedam puta ali i došla do toga da ima pet dolara na kartici. A kako ipak oni danas izgledaju.

"Pre skoro pet godina donela sam odluku da se preselim u Njujork. Bila je to samo jedna od onih stvari koje sam uradila zbog ljubavi... Kada sam shvatila da sam u gradu u kom ne poznajem nikog i 10.000 km daleko od porodice već sam bila ilegalac i bilo je kasno za promenu odluke.

I tako osuđena na svojih 10 prstiju počela sam da gradim život ovde od nule u svojoj 19. godini.

Radila sam poslove za preživljavanje, jer ipak svakog prvog treba platiti rentu koja je par hiljada dolara. Ubrzo sam shvatila da uopšte ne volim ovaj grad i kada sam mislila da ne može gore usledio je kovid gde sam ostala bez posla a ubrzo i bez ljubavi zbog koje sam uopšte i došla", rekla je ona.

"Shvatiš da ne pripadaš ni tamo ni ovamo"

Kako je dalje objasnila koliko god da joj je bilo teško, povratak nazad i doživotna zabrana ulaska u Ameriku nije ni uzimala kao opciju, jer bi to smatrala ličnim porazom.

"A onda su su počele da se sklapaju kockice. Odnosno počela sam da ih sklapam sama a život me je naradio za hrabrost i upornost. Pronašla sam način da sredim papire, što je bio najjači razlog koji me je terao da ostanem i nastavim... Ne rekavši nikom da sam dobila zelenu kartu, nakon dve godine jedne večeri pokucala sam roditeljima na vrata. Trenutak kada sve što je bilo teško postan totalno nevažno ali i trenutak kada shvatiš da ne pripadaš ni tamo ni ovamo", rekla je ona te priznala da je sada sve bliže tome da zna gde pripada.

"Uzmite život u svoje ruke"

Takođe Nina je našla priliku te ispod videa poručila svima šta je ono što je najbitnije imati u sebi na svakoj prekretnici života.

"Ovo je video koji govori da ako u nešto jako verujete, to će vam se i ostvariti. Nekad na teži, nekad na lakši način, nije uvek do vas. Ali u koliko ne napravite prvi korak, ne smete kriviti sudbinu za svoj nedovoljno srećan život. Iako sam se pre odlaska u Ameriku uveliko bavila modelingom i živela dosta opuštenije nego nakon odlaska, inat mi nije dao da odustanem. Neka u vama proradi inat i preuzmite svoj život u svoje ruke. U koliko ste nesrećni poslom kojim se bavite, partnerom kog imate, mestom u kom živite, ne smete se plašiti promene i rizika jer samo on donosi šansu. To će vam reći svako ko je iskoristio svoju šansu. Uvek možete korak unazad ali kada zakoračite otvaraće vam se nova vrata i više nećete želeti da se vratite kroz stara. Samopouzdanje se gradi ostvarivanjem ličnih ciljeva, koliko god da su oni veliki ili mali za druge ljude", zaključila je ona.

Bonus video:

00:12

Misica preživela automobil bombu u Beogradu

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.