MESTO PREPLITANJA KULTURA, VEROVANJA I TRADICIJA
Foto: Promo

POSLUŠAJTE

MESTO PREPLITANJA KULTURA, VEROVANJA I TRADICIJA

Autor i voditelj emisije “Sa Žikom po Srbiji”, Živorad Žika Nikolić, pokazaće vam sve lepote ovog grada, lično iskusivši sve prethodno navedeno

Objavljeno:

U novoj emisiji “Sa Žikom po Srbiji”, vodimo vas u mesto iz kod nećete otići pre nego što probate mantije, ćevape i džins. Nije teško pogoditi da je u pitanju Novi Pazar. Ukoliko posetite ovaj grad, a da niste probali prethodno navedeno, postavlja se pitanje da li ste tamo uopšte bili. Tradicija, duboko utkana u svaki segment društva, isprepletane kulture i verski običaji, daju Novom Pazaru posebnu draž i poseban duh. Ovo je istovremeno grad mladih, grad kulture, grad umetnosti i turizma. Zasigurno, ovo je mesto na kom će sva vaša čula doživeti veliko zadovoljstvo.

Autor i voditelj emisije “Sa Žikom po Srbiji”, Živorad Žika Nikolić, pokazaće vam sve lepote ovog grada, lično iskusivši sve prethodno navedeno.

Od mesta koje svakako morate posetiti, biće izdvojene priče o Lejlek džamiji, mestu Miščiće- mestu rođenja Svetog Save, Petrovoj crkvi, kao i manastiru Sopoćani, jednom od najznačajnijih srpskih svetinja.

U gastronomskom segmentu, potpuno neizostavno kada je Novi Pazar u pitanju, gledaćete u čemu je tajna pazarskih ćevapa, iz ugla porodice čija već treća generacija nastavlja da gosti brojne turiste koji posete Novi Pazar. Od njih ćete čuti kakva je dinamika rada i pripreme ovog specijaliteta, kada na njih čeka i po deset autobusa turista dnevno, koji dolaze u ovaj grad individualno ili kroz organizovane ekskurzije.

I ove nedelje, od 15h, Žika Nikolić vas putem Kurir televizije, vodi na mesta gde možda nikada niste bili! Gledajte “Sa Žikom po Srbiji”!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.