KRALJEVČANI U STRAHU OD NAJEZDE ZMIJA: SVUDA se pojavljuju, bore se sa njima čak i na višim spratovima zgrada
Zmija, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_novisad

strašno!

KRALJEVČANI U STRAHU OD NAJEZDE ZMIJA: SVUDA se pojavljuju, bore se sa njima čak i na višim spratovima zgrada

Kraljevo u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija

Objavljeno:

Kraljevo se tokom toplotnog talasa u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija, među kojima su i neke od najopasnijih vrsta otrovnica poput poskoka i šarki. Zmije su viđene čak i u centru grada, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

Šta obavezno uraditi

Ovo nije prvi put ove godine da su zmije nagrnule na Kraljevo, tako je bilo i u maju, kada je ogroman poskok viđen u gradu. A da situacija nije nimalo naivna, govori Radoslav Milović, hvatač zmija.

- Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović. Pustite ih da idu svojim putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju - savetuje Milović.

Kaže i da je poslednjih dana primio je veliki broj poziva uplašenih Kraljevčana zbog zmija, koje je hvatao i na višim spratovima stambenih objekata.

- U pitanju je bio poskok kapitalac - ukazuje Milović.

Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović.

Prema njegovim rečima, treba savladati strah i paniku, udaljiti se bez naglih pokreta, jer zmije se, kako kaže, zapravo nas plaše i napadaju samo ako uđemo na njihovu teritoriju, ako misle da su ugrožene.

- Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu dalje putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju. Čim čujete da ona sikće, šišti, pomerite se - savetuje Milović.

Doneli smo zmije iz prirode

Ukazuje da beton zmijama nije prirodno stanište te da su iz prirode donete u grad.

Zmijama beton nije prirodno stanište, one se zakače za kola, ćebad, kad ih spakuješ nakon boravka u prirodi, istreseš kad stigneš kući i ona ispadne. Sa druge strane, u Kraljevu ima i napuštenih kuća koje su stanište zmija poput poskoka i šarana - rekao je Milović.

Bonus video:

00:05

Zmija na Novom Beogradu

(Espreso/RTS/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.