Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije organizuje događaj pod nazivom Život i rad u Sloveniji
Slovenija, Foto: AP Photo Darko Bandic

promo

Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije organizuje događaj pod nazivom Život i rad u Sloveniji

Medijima će se obratiti generalna direktorika Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije

Objavljeno:

Na osnovu međunarodnog dogovora o zapošljavanju između Republike Slovenije i Republike Srbije, Zavod za zapošljavanje Republike Slovenije organizuje događaj pod nazivom Život i rad u Sloveniji u svrhu obezbeđivanja verodostojnih informacija i podizanja svesti o pravima radnika i njihovoj zaštiti u radnim migracijama. Dogadjaj pod nazivom Život i rad u Sloveniji će se održati u ponedeljak 10 juna sa početkom od 10 časova u Sava Centru i trajaće do 17 časova.

Medijima će se obratiti generalna direktorika Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije, Greta Metka Barbo Škerbinc u 11 časova. U isto vreme će vam se obratiti i Saša Arsenovič, gradonačenik Maribora.

Posetioci će imati priliku da se informišu o uslovima života i rada u Sloveniji, kao i da dobiju individualno savetovanje o karijeri. Moći će i da dobiju odgovore na pitanja vezano za slovenački školski sistem, priznavanje stručnih kvalifikacija, uslovima smeštaja u Sloveniji i sl.

Očekuje se prisustvo skoro 60 uglednih slovenačkih poslodavaca iz različitih sektora, kao i predstavnika sindikata radi obostranog upoznavanja sa pravima radnika i podrške tržištu rada u obe države.

Više informacija o događajima dostupno je na linku: https://zivotiradusloveniji.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.