SEVER SRBIJE NA UDARU STRAŠNE OLUJE: Nevreme se neće tu zaustaviti, evo ko je NA UDARU do kraja večeri!
Grmljavina, Foto: Dragana Udovičić

nevreme u srbiji

SEVER SRBIJE NA UDARU STRAŠNE OLUJE: Nevreme se neće tu zaustaviti, evo ko je NA UDARU do kraja večeri!

Evo ko je do kraja večeri na udaru obilnih pljuskova, grada i gromova

Objavljeno:

U ovom času veoma jak sistem oluja zahvatio je severozapadne predele Srbije, a prvi na udaru našli su se zapad Srema i zapad i jugozapad Bačke. Ovaj olujni sistem ovim predelima već donosi veoma obilne pljuskove i jake grmove, lokalno i grad, pa se preporučuje oprez.

U naredna dva satama ovaj veoma snažan oblačni sistem sa jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji dalje na severoistok preko Srema i Bačke i dalje ka severnim i centralnim predelima Banata i na svom putu donositi veoma jake gromove, lokalno i grad.

U veoma kratkom vremenskom intervalu palo bi i više od 30-40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Nevreme će pogoditi i Novi Sad i svojom najjačom glavninom preći malo severnije od grada. Na udaru nevremena naći će se i Sombor, manjim intenzitetom i Subotica, kao i šire područje ovog grada, dok bi jako nevreme iz Novog Sada svom snagom nastavilo put prema Kikindi i ka tim predelima donosio i grad i vrlo jake gromove,

Pljuskova sa grmljavinom trenutno ima i u Podrinju.

U ostalim predelima Srbije i u Beogradu je vedro vreme.

Kasnije posle podne i uveče uslova za pljuskove sa grmljavinom biće ponegde i u ostalim predelima Srbije.

Nažalost, biće i dalje uslova za grmljavinske oluje sa gradom, vrlo obilnim pljuskovima i jakim gromovima.

Inače, nalazimo se u delu godine kada su ovakve vremenske prilike uobičajane shodno našoj klimi, tako da u slučaju nevremena potrebno je prilagoditi se aktuelnim vremenskim prilikama i pratiti upozorenja nadležnih i državnih službi.

Tada je oprez neophodan kako na otvorenom, tako i u saobraćaju i uslove u vožnje prilagoditi aktuelnim potencijalno opasno vremenskim prilikama.

Dakle, nema mesta panici, jer je reč o potpuno prirodnim i uobičajenim vremenskim pojavama koje i te kako mogu biti potencijalno opasne, pa je iz tog razloga i neophodna opreznost.

Trenutne temperature kreću se od 22 na severozapadu do 27°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 23°C.

Kako je relativna vlažnost vazduha povišena, veoma je sparno i neugodno.

Inače, trenutni snažan sistem oluja i grmljavina premeštaće se samo preko Vojvodine i u jugozapadnoj visinskoj struji nastaviti put dalje na severoistok prema Mađarskoj i Rumuniji.

Bonus video:

01:44

DETALJNA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA ZA KURIR: Do petka pljuskovi, potom skok temperature pa opet kiša! U JUNU OČEKUJTE NEPOGODE?

(Espreso / Telegraf / Đorđe Đurić / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.