STIŽE SNAŽNO NEVREME, JEDAN DEO SRBIJE ĆE BITI POSEBNO POGOĐEN: Hitno se oglasio RHMZ, a evo šta nas čeka SUTRA
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

SPREMITE SE!

STIŽE SNAŽNO NEVREME, JEDAN DEO SRBIJE ĆE BITI POSEBNO POGOĐEN: Hitno se oglasio RHMZ, a evo šta nas čeka SUTRA

Klimatološki prvog letnjeg dana, tačnije danas, temperature su uz fenski efekat jugozapadnog vetra i do 30 stepeni, međutim to ne znači da opasnost od nevremena prestaje

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio se najnovijom najavom vremena u zemlji.

- U naredna 2 časa na području južnog Banata uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se plјuskovi sa grmlјavinom, uz mogućnost kratkotrajne pojave sugradice ili grada - rečeno je iz RHMZ-a.

Podsećamo, prethodno je izdato upozorenje da će ponedelјak, 3. jun, biti najnestabilniji dan sa plјuskovima i grmlјavinom koji će mestimično biti praćeni velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska.

Klimatološki prvog letnjeg dana, tačnije danas, temperature su uz fenski efekat jugozapadnog vetra i do 30 stepeni, međutim to ne znači da opasnost od nevremena prestaje.

"Jedine šanse za kraće pljuskove i grmljavine danas će se nalaziti u regionu Pčinjskog, Pirotskog i Jablaničkog okruga - tamo će uslova za iste biti ispod 10 odsto. Slabe kiše, popodne, može biti preko južne i jugoistočne Srbije, u sklopu prelaska slojaste oblačnosti.

U nedelju će se toplo vreme nastaviti, sa temperaturama oko 30°C, ali će se popodne u centralnom pojasu Srbije formirati nekoliko jačih nevremena. Olujna aktivacija je i dalje upitna. Atmosfera će podržavati vrlo krupan grad.

Ciklon sa centrom iznad severozapadne Hrvatske će u ponedeljak pokrenuti razvijene olujne sisteme preko centralnog Balkana i, kako sada stvari stoje, po prvi put u Evropi od početka godine bi iznad našeg područja mogao da bude stavljen najveći rizik za ekstremne vremenske pojave. Postoji nekoliko faktora koji i dalje mogu da ublaže stvari i detalji će se znati u nedelju popodne", objasnili su iz meteorološkog sistema Hailz Srbija.

Bonus video:

01:44

DETALJNA PROGNOZA NEDELJKA TODOROVIĆA ZA KURIR: Do petka pljuskovi, potom skok temperature pa opet kiša! U JUNU OČEKUJTE NEPOGODE?

(Espreso/ Kurir/ Dimitrije Petrović/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.