RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM U NAREDNA DVA SATA: Spremite kišobrane, na udaru OVI DELOVI SRBIJE!
Pljusak, Foto: Beta / Dragan Gojić

NEVREME

RHMZ NAJAVIO PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM U NAREDNA DVA SATA: Spremite kišobrane, na udaru OVI DELOVI SRBIJE!

U naredna dva sata u Srbiju stižu pljuskovi sa grmljavinom, najavio je RHMZ

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u naredna dva sata očekuju padavine.

"U naredna 2 časa umereno do potpuno oblačno, mestimično sa slabom kišom, a na jugozapadu Srbije i u Braničevskom okrugu se očekuju i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom", stoji u najnovijoj najavi RHMZ.

Podsetimo, RHMZ je prethodno izdao upozorenje da ima uslova za grmlјavinske nepogode (jak plјusak, grad, olujni vetar) kasnije posle podne i uveče biće na severozapadu Srbije. Ovo upozorenje je i dalje na snazi.

Uskoro razvedravanje

Razvedravanje bi moglo da usledi u sledećih sat vremena u Mačvi, Sremu i na zapadu Bačke (gde već ima polja vedrine), čime bi se i u tom sektoru atmosfera destabilizovala, objavio je meteorološki sistem Hailz Srbija.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a uz promenljivu oblačnost retka (izolovana) pojava kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren južni i jugozapadni vetar, koji će se tokom dana pojačati na severu Vojvodine, kao i na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u planinskim oblastima. Najniža temperatura biće od 12 do 19, a najviša od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće oko 19, a najviša oko 29 stepeni.

Na snazi meteoalarm
Na snazi meteoalarmfoto: PRINTSCREEN/RHMZ

U Bačkoj je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine. Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Bonus video:

03:49

NAD SRBIJOM SINOĆ SEVNULO 110.000 MUNJA, ŠTO SE BAŠ RETKO VIĐA! Meteorolog tvrdi: U Nemačkoj stradali od groma zbog OVE greške!

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.