MENJA SE KRIVIČNIK ZAKONIK, OVO OBEĆANO NASTAVNICIMA: Postignut dogovor Vlade Srbije i prosvetnih sindikata
Vlada Srbije, Foto: photomaster

odlučeno

MENJA SE KRIVIČNIK ZAKONIK, OVO OBEĆANO NASTAVNICIMA: Postignut dogovor Vlade Srbije i prosvetnih sindikata

Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje na prvoj narednoj sednici daće saglasnost za realizaciju 7a faze zapošljavanja u prosveti

Objavljeno: 14:37h

Postignut je dogovor Vlade i reprezentativnih sinidkata u prosveti, saopštila je Vlada Srbije.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka pravde Maja Popović i šef kabineta predsednika Vlade Republike Srbije Žarko Mićin razgovarali su danas u Vladi Srbije sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti.

Na sastanku je predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, sa čime su se saglasili predstavnici sindikata. Predstavnici Vlade naglasili su da je ovo Vlada kontinuiteta i da će sve što je dogovoreno Protokolom biti implementirano.

U skladu sa Protokolom Vlade Republike Srbije i reprezentativnih sindikata, dogovoreno je da će tokom narednog meseca predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević održati sastanak sa predstavnicima sindikata.

Učionica
Učionicafoto: RINA/Ustupljene fotografije

Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje na prvoj narednoj sednici daće saglasnost za realizaciju 7a faze zapošljavanja u prosveti.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović informisala je predstavnike sindikata "da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti es Dnevnika" i najavila dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora. Konstatovano je da će Radna grupa Vlade Republike Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih nastaviti rad u kontinuitetu.

Sastanku su prisustovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Bonus video:

04:26

PROSVETARI I DOSAD BILI ZAŠTIĆENI, ALI SAMO NA PAPIRU Mirjana Gašić: Nadamo se novom zakonu do početka iduće školske godine

(Espreso/Telegraf.rs/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.