MIRA JE NAJBOGATIJA ŽENA U SRBIJI, ALI GRCA U DUGOVIMA: Ovo je njena ispovest (FOTO)
Mira Arambašić, Foto: Nenad Kostić

POTRESNO

MIRA JE NAJBOGATIJA ŽENA U SRBIJI, ALI GRCA U DUGOVIMA: Ovo je njena ispovest (FOTO)

U ovoj brojnoj porodici, kako kaže Mira, nikad nije dosadno

Objavljeno: 20:04h

Mira Arambašić (61) poznata je kao najbogatija žena u Srbiji. Njeno blago čini mnogobrojna porodica, 15 dece i 34 unučadi. Srećna je, kako kaže, ali nezavidna situacija sa dugovima joj često skida osmeh sa lica.

Iako veliki, veoma trošan stan u Žarkovu, dom je žene koja ima najviše potomaka u Srbiji, Mire Arambašić. Ističe da nije bilo lako svu decu izvesti na put, ali da su joj dobri ljudi pomogli.

- Iskreno nikada nisam mislila da ću imati toliko dece, ali desilo se. Božija volja. Čujem se sa njima skoro svaki dan, ali teško je ispratiti sve događaje i rođendane. Sada sam počela više da pamtim rođendane unuka nego dece, ali ne mogu da zapamtim sve rođendane i dece i unučadi, a kada je meni onda zovu i te kako. Teško je da se okupimo svi na jednom mestu, jedino za slavu, a i to je jedni odu drugi dođu. Desi se da ostanem sama pa mi onda nedostaje ta buka, graja jer je bila puna kuća i odjednom sve manje i manje. Narod nam je dosta pomagao, kada čuju za nas, a i muž je dosta radio u privatnoj firmi - kaže Mira.

Mira
Mirafoto: Nenad Kostić

U ovoj brojnoj porodici, kako kaže Mira, nikad nije dosadno. Stalno se nešto novo dešava i stalno je neko zove. Međutim, nedostaju joj trenuci kada je kućom odjekivala buka i graja.

- Petoro dece trenutno živi sa nama, a oni koji su otišli stalono zovu. Jutros me zvala najstarija unuka od ćerke koja ima jedanaestoro dece da mi se pohvali kako vozi kola, stalno nešto novo. Najstarije dete ima 42 godine, a najmlađe 19. Trudila sam se koliko god sam mogla da se posvetim deci, a takođe i unucima. Sada, kada su daleko, malo je sve to teže. Puno mi nedostaju, ali čujemo se telefonom, svaki dan neko zove od njih. Jedna ćerka je van Srbije, a ostali su svuda, u Šapcu, Arilju, Guči, svuda su raštrkani. Nekad odem ja kod njih, a nekada oni dođu kod nas - priča Mira.

Jedna od Mirinih ćerka ima 11 dece. Iako nije volela što ima puno braće i sestara ipak je zasnovala bogatu porodicu.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Ćerka koja ima jedanaestoro dece nije volela što ima veliku porodicu, ali vidite na kraju i ona ima njih 11. Meni je dosta majka pomagala dok je bila živa, a moja ćerka je tamo sama pa jedni druge paze. Tako je bilo i kad su moja deca bila mala, jedno drugo su čuvali - priča Mira.

Zamolili smo je da pokuša da nabroji imena svih unuka, a Mira je zamalo to i uspela.

- Valentina, Kristijan, Dragana, Svetlana, Tomislav, Maša, Stojan, Srećko, Milojko, Aleksandar, Tamara, Marija, Nikola, Ilija, Nemanja, Natalija, Jovan, Jovana, Andrea, Andrijana, Aleksa, Tijana, Nikola, Mteja, Magdalena, Vladimir, Aleksandra, Pavle i još jedan Pavle - nabrojala je Mira.

Iako joj unuci i deca često mame osmeh, Mira ga kratko zadržava. Vrtoglavo visoki računi ovu brižnu suprugu, majku i baku stežu poput omče. Brigu na njenom licu pročitali smo čim nam je otvorila vrata. Umesto da uživa sa unucima ona grca u dugovima.

- Danas živim teško, srećna sam zbog tolike porodice, ali teško. Do skoro smo imali izvšitelje, teško je, velike su dažbine - skromno kaže Mira.

Oni za stan moraju da ispate u 60 rata po 58.500, a infostan im samo iznosi 45.000 dinara.

Bonus video:

00:13

Srpska deca uz Nikolu Jokića u Kripto areni

(Espreso/Telegraf.rs/Katarina Petrović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.