Donacijom opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova započela sa radom Intesa fondacija
Inetsa Fondacija, Foto: Marko Petrović

Banca Intesa pokrenula filantropsku organizaciju za sistemsku podršku zajednici

Donacijom opreme Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova započela sa radom Intesa fondacija

Zahvaljujući donaciji Intesa fondacije, Univerzitetska dečja klinika će dobiti savremenu medicinsku opremu koja će joj omogućiti da nastavi da pruža visokokvalitetnu uslugu lečenja najmlađim pacijentima

Objavljeno:

Donacijom opreme Odeljenju kardiohirurgije Univerzitetske dečje klinike Tiršova, vredne 16,9 miliona dinara (gotovo 145 hiljada evra), zvanično je započela sa radom Intesa fondacija, filantropska organizacija koju je Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osnovala sa ciljem pružanja sistemske podrške zajednici i dugoročnog doprinosa razvoju društva.

,,Želim da uputim veliku zahvalnost Intesa fondaciji na ovoj značajnoj donaciji zahvaljujući kojoj je Univerzitetska dečja klinika dobila aparaturu koja je neophodna za kvalitetno pružanje medicinske pomoći i unapređenje zdravstvene zaštite dece. Siguran sam da će se to pozitivno odraziti na kvalitet našeg zdravstvenog sistema u koji je i Republika Srbija samo u proteklih 10 godina uložila čak milijardu evra. Naglasio bih da su Banca Intesa i Intesa Sanpaolo grupa pokazale zaista veliku društvenu odgovornost osnivanjem Intesa fondacije, što je inicijativa koja će, siguran sam, pomoći da lakše ostvarimo ono što želimo, a to je kontinuirano unapređenje našeg zdravstvenog sistema i brige o zdravlju građana, a ovom prilikom o zdravlju dece, koja su naša budućnost", rekao je dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Banca Intesa pokrenula je Intesa fondaciju uz podršku Divizije međunarodnih banaka članica grupe Intesa Sanpaolo sa ciljem stvaranja modernog, održivog i inkluzivnog društva kroz usmerenost na pet ključnih oblasti uticaja - podrška ženama u teškom položaju i borba protiv društvenih nejednakosti; podrška razvoju obrazovanja, dece i mladih; jačanju zdravstvene i socijalne zaštite sa fokusom na stariju populaciju; ublažavanju klimatskih promena i zaštiti životne sredine, kao i projektima lokalne zajednice.

Promo
foto: Marko Petrović

Marko Elio Rotinji (Marco Elio Rottigni), direktor Divizije međunarodnih banaka članica grupe Intesa Sanpaolo je izjavio: „Kao predsednik Upravnog odbora Intesa fondacije, ponosan sam na ovu inicijativu koja još jednom potvrđuje poziciju Banca Intesa Beograd, vodeće banke u Srbiji, kao institucije koja pruža konkretan doprinos zemlji, demonstrira ambiciju i sposobnost da promoviše još pravednije i pravičnije društvo kao fundamentalni preduslov za dugoročni rast i prosperitet zajednice. Kao organizacija koja predstavlja oličenje specifične korporativne kulture Intesa Sanpaolo grupe, koja nastoji da postane prva ’banka od uticaja’ na svetu, Intesa fondacija će na najbolji način doprineti promovisanju snažnog i kohezivnog društva i podržati zajednicu i građane Srbije, pogotovo one kojima je pomoć potrebna. Donacija Odeljenju kardiohirurgije Univerzitetske dečje klinike Tiršova je prvi konkretan primer ove posvećenosti“.

Zahvaljujući donaciji Intesa fondacije, Univerzitetska dečja klinika će dobiti savremenu medicinsku opremu koja će joj omogućiti da nastavi da pruža visokokvalitetnu uslugu lečenja najmlađim pacijentima, uključujući uređaj za autotransfuziju, transportni respirator, monitor za pacijente, hirurško prednje operativno svetlo i nameštaj za intenzivnu negu i operacionu salu.

„Svesni smo da kao tržišni lider u Srbiji imamo važnu ulogu u podršci privredi i građanima, ali i odgovornost za dobrobit celokupnog društva. Zato smo ponosni što ćemo osnivanjem Intesa fondacije, kao prirodnog nastavka naše dugogodišnje podrške zajednici, biti u prilici da na struktuiran i strateški način pomognemo u rešavanju ključnih socijalnih izazova i doprinesemo opštem razvoju i boljitku društva. Donacijom Univerzitetskoj dečjoj klinici želimo da omogućimo još bolje uslove lečenja za najmlađe pacijente i rada za osoblje bolnice, pružajući istovremeno doprinos jačanju ukupnog zdravstvenog sistema u zemlji“, izjavio je Darko Popović, zamenik predsednika Upravnog odbora Intesa fondacije i predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa i dodao da donacija predstavlja nastavak podrške koju banka pruža dečjoj klinici još od 2011. godine, kada je omogućila rekonstrukciju i opremanje Odeljenja kardiohirurgije.

Promo
foto: Marko Petrović

,,Želeo bih da se zahvalim Intesa fondaciji i Banca Intesa, na donaciji koja je značajna za nas i kardiohirurgiju Univerzitetske dečje klinike. Godišnje se na kardiohirurgiji operiše više od 250 beba, nakon operacija borave na intezivnoj nezi koja je sada zahvaljujući ovoj donaciji dobila savremenu medicinsku opremu. Sa novom opremom i požrtvovanim timom zdravstvenih radnika, nastavićemo da lečimo naše najmlađe pacijente iz zemlje i regiona po najvišem standardu,’’ rekao je dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike Tiršova.

Najveća dečja bolnica u Srbiji, koja izvodi najsloženije i najzahtevnije medicinske procedure, godišnje zbrine više od 180.000 najmlađih pacijenata iz cele zemlje i regiona, obavi oko 10.000 hospitalizacija, 7.000 operacija u operativnim blokovima i još oko 10.000 u dnevnim bolnicama. Odeljenje kardiohirurgije najveći je centar za lečenje dece sa urođenim srčanim manama u Srbiji, od kojih najveći broj čine novorođena deca i deca do prve godine života.

(Espreso / Promo / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.