VRANE NAPADAJU LJUDE U BEOGRADU: Evo šta treba da uradite ako i vas "NANIŠANE"!
Vrane, Foto: Bruce Corbett / Alamy / Alamy / Profimedia

BEOGRAD

VRANE NAPADAJU LJUDE U BEOGRADU: Evo šta treba da uradite ako i vas "NANIŠANE"!

Obično se u ovo doba godina javljaju zabrinuti građani koji svedoče o neprijatnom susretu sa ovim bićima

Objavljeno:

Vreme je kad pod krošnjama gustog granja vrane kreću sa svojim graktanjem i niskim letom, plašeći i terajući prolaznike, što mnogi doživljavaju kao - napad.

Iako je, zapravo, reč o odbrani mladih, kojima su ove ptice veoma privržene, njihov atak može se smatrati agresivnim, budući da su u ekstremnim slučajima sposobne i da povrede čoveka i druge životinje svojim kandžama i kljunovima.

Tako je jedan Beograđanin na društvenim mrežama oglasio da su vrane aktivne kod Delta sitija i da tamo napadaju ljude.

Vrane
foto: Printscreen / Instagram / Moj Beograd

Prošle godine jedna žena je povređena usled napada vrana u Ulici Majke Jevrosime, a vrane su na tom mestu napadale i pse.

Čak i kada vreme za mladunce nije, vrane su uznemiralavale učenike jedne škole u Rakovici, pa je zbog toga okačeno i obaveštenje.

- Nije nimalo prijatno kada vas napadne vrana sa tolikim rasponom krila. Napale su jednu koleginicu, ali je imala kapu. Postoje tri vrane, uvek su iste. Neka one žive svoj život, ali mi moramo biti oprezni. Postavili smo obaveštenja da ljudi pogledaju levo, desno i iznad sebe - ispričao nam je ranije direktor Pete ekonomske škole.

U ovakvim situacijama najbolje je da se udaljite od mesta na kojem ste doživeli neprijatnost, kako bi ptica osetila da više nema "pretnje".

Bonus video:

05:50

POZNAVALAC VLAHA TVRDI DA MAGIJA NE POSTOJI: Kult mrtvih jako izražen, pokojniku čak namenjuju JUTARNJU ROSU I POJ PTICA

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.