SITUACIJA
KASIRKA MARIJA IZ NIŠA KOD JEDNE MUŠTERIJE PRIMETILA "SITNICU": Ispostavilo se da je otkrila OGROMNU PREVARU
Menadžeri su odlučili da prate potrošače
Sitne krađe, kako tvrde trgovci, postale su svakodnevica, uglavnom u većim marketima.
Prodavci navode da su u poslednje vreme učestalije sitne krađe u marketima. Ono što su zapažanja trgovaca je da kupci, takođe, varaju prilikom merenja povrća i voća.
Usled svakodnevnih krađa u marketima i supermarketima trgovci stalno proširuju listu proizvoda na kojima su primorani da stavljaju zujalice.
Zujalica je zbog krađa u marketima sada sve više na čokoladama, kafi, žvakama, konzerviranoj hrani, tunjevini, međutim, trgovci su zujalice počeli da stavljaju na maslac i na papir u kome se pakuju proizvodi sa delikatesa!
Prisetimo se jedne situacije iz marketa u Nišu.
Prevaru je otkrila kasirka Marija.
Naime, jedan čovek je bio redovna mušterija i redovno je svraćao, ali je uspeo da mesnicu "otera u minus".
Iz radnje je na dnevnom nivou nestajalo meso, ali kamere nikako nisu uspele da uhvate lopova.
Iako su u početku sumnjali na mesara, vrlo brzo su shvatili da čovek nije kriv.
Marija je rekla da su "primetili da svakog dana nedostaje meso i na to su ih upozorili menadžeri radnje".
Zapanjujuće je to da su u pitanju bili kilogrami mesa.
Menadžeri su odlučili da prate potrošače.
Marija je detaljno ispričala kako su to radili:
"Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana posle upozorenja, otkrili smo lopova! Čovek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, videla sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa", priča kasirka.
Onda su otvorili kesu videli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar prevario. Tad je platio i tako je prošlo. Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.
"Svakog dana je taj čovek, menadžer obližnjeg kafe - restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao", priča Marija.
Na kesi tako, ispričala je ona, ostane samo jedna cena, a unutra je proizvod koji nije naznačen na njoj.
Bonus video:
(Espreso / A.P)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!