NEZADOVOLJNI
KAKO ĆE SE STARIMA I OSOBAMA SA INVALIDITETOM DOSTAVLJATI HRANA? Ugostitelji LJUTI zbog nove odluke
Povodom ove odluke, oglasio se i Georgi Genov, direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije
U Beogradu će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će ta odluka početi da važi od 1. decembra.
- Reagujući na brojne pritužbe građana u vezi sa korišćenjem dostavnih vozila koja tokom čitavog dana blokiraju saobraćaj u gradu, Grad Beograd je danas doneo odluku koja počinje da važi od prvog decembra ove godine - rekao je Vesić.
Ubuduće će, istakao je, snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam ujutru, a ne između 9 i 14 sati kao što je sada slučaj.
- Ukida se dosadašnja mogućnost da se snadbevanje vrši između 9 i 14 sati jer su to mnogi zloupotrebljavali i dešavalo se da nam čitave trake budu zaustavljene i da ne mogu da se koriste za saobraćaj zato što se dostava vrši kada postoje gužve u gradu, dodao je Vesić.
Istakao je da od 1. decembra dostava mora biti završena do sedam sati ujutru i dodao da će za svako dostavno vozilo koje bude na ulici posle sedam biti kažnjeni kako onaj ko dostavlja, tako i onaj kome se dostavlja roba.
Povodom ove odluke, oglasio se i Georgi Genov, direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije.
- I dalje će biti gužve, ali ne zbog nas. Činjenica je da sve metropole u svetu uređuju svoje vreme dostave namirnica i hrane prodavnicama, restoranima i ostalim ugotiteljskim objektima. Nama teško pada otežano snadbevanje, a sad imamo dva problema, da li ćemo platiti komunalnoj policiji kaznu ili ćemo platiti sanitarnoj inspekciji kaznu zato što će ugostitelji biti prinuđeni da nose hranu u kesama, napominje Genov.
On ističe da je ugostiteljima prioritet da pruže što bolje gastronomske usluge.
- Istraživanja koja smo uradili u ove poslednje četiri godine ukazuju da je gastronomija na drugom mestu što se tiče stranih turista i njihovih očekivanja i želja. Objekti u centru nemaju mogućnost za parkiranje ugostiteljskih vozila i neće biti dovoljno konkurentni u odnosu na kolege i smatramo da ovo mora da se drugačije reguliše da bi svi bili zadovoljni, dodao je.
Takođe, istakao je da ovo otvara i novo pitanje, pitanje keteringa.
- Sve je više starih lica koja zahtevaju da dobiju hranu iz restorana. Takođe, imamo i osobe sa invaliditetom i tu se otvara novi problem, kako će im neko dostaviti hranu?
On je za kraj rekao kako je ova odluka veoma bitna i kako je pogodila dosta hotelijera i ugostitelja jer su svi nezadovooljni.
- Nas niko nije kontaktirao u vezi ove odluke, sve smo saznali iz medija, a svi znamo da je razgovor najbitniji. Naš predlog je da snadbevanje bude bar do 9h ujutru, Kvantaška pijaca se otvara u 5h ujutru, ni distributeri nisu spremni da dostavljaju tokom noći, rekao je za kraj Genov.
Pogledajte video prilog:
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!