Rekonstruisana i proširena jedna od ključnih ulica Beograda: Bolji protok saobraćaja u centru grada (FOTO)
Prizrenska ulica, Foto: Beograd.rs

gradske aktuelnosti

Rekonstruisana i proširena jedna od ključnih ulica Beograda: Bolji protok saobraćaja u centru grada (FOTO)

Rekonstrukcijom i proširenjem centralnih gradskih saobraćajnica, kao što je Prizrenska ulica, Grad Beograd radi na ubrzavanju protoka saobraćaja

Objavljeno:

Proširivanje ulica jedno je od rešenja koje će pomoći rasterećivanje saobraćaja, a nedavno je rekonstruisana Prizrenska ulica na opštini Stari grad. Rekonstrukcijom i promenom načina parkiranja ova važna saobraćajnica u samom centru grada proširena je za još jednu traku.

Prizrenska ulica
foto: Beograd.rs

– To je jedan od pravaca u kojima mora da teče saobraćaj sa Novog Beograda, i na njoj smo sada izvršili redefinisanje sistema parkiranja. Sada postoje 3 trake, tako da kada se vozila parkiraju na levoj strani Prizrenske ulice više nema zastoja. Tada je bilo parkiranje pod 90 stepeni, sada je upravno, ima dosta prostora, i svako malo rešenje verujte da znači, posebno u uslovima kada je povećan saobraćaj, a to su uslovi jutarnjeg ili popodnevnog špica. Ubrzava se ceo tok i omogućuje našim sugrađanima da brže stignu kući ili na posao – kaže Bojan Bovan, Gradski sekretar za saobraćaj.

Prizrenska ulica
foto: Beograd.rs

Proširivanje ulica i izgradnja kružnih tokova na Novom Beogradu neka su od rešenja za smanjivanje gužvi u glavnom gradu, koja će omogućiti veću protočnost saobraćaja i brži dolazak do željenih odredišta.

1 / 3 Foto: Beograd.rs

Bonus video:

00:54

Beograd, vatromet povodom 80 godina od oslobodjenja Beograda, pokrivanje

(Espreso/ gradonacelnik.beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.