Finansiraju više od 15 društava i 60 saveza: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda čuva sportski duh
Beograd, Foto: beograd.rs

beogradski sport

Finansiraju više od 15 društava i 60 saveza: Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda čuva sportski duh

Penić kaže da je važno ulaganje i u sportske objekte i sportiste, negovanje njihovih talanata i brojne druge aktivnosti

Objavljeno:

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, kao sastavni deo sistema Gradske uprave, nadležan je za kompletnu oblast sporta i određene delove koji se tiču omladinskih organizacija koje egzistiraju na teritoriji grada Beograda.

Nikola Penić, sekretar za sport i omladinu, kaže da je Sekretarijat na čijem je čelu kao neko nadležno Ministarstvo finansija za beogradski sport.

beograd.rs
foto: beograd.rs

- Mi finansiramo sve granske gradske saveze, od Atletskog saveza Beograda do Šahovskog saveza Beograda, njih preko 60, imamo zatim preko 15 sportskih društava, imamo sportske centre koji se nalaze na teritoriji grada Beograda, njih 10 je osnovao grad Beograd i on njima direktno upravlja, objašnjava Penić.

beograd.rs
foto: beograd.rs

Nadležnosti ovog Sekretarijata su velike.

- Finansira se i školski sport koji je izuzetno bitan kada je u pitanju kompletna slika o beogradskom sportu, takođe svake godine se izdvajaju sredstva i za velika i značajna takmičenja čiji je Beograd domaćin. Posebno poslednjih godina smo svedoci da se niz svetskih i evropskih prvenstava upravo baš u olimpijskim sportovima održava u glavnom gradu, zaključuje Penić.

beograd.rs
foto: beograd.rs

Prema njegovim rečima važno je ulaganje i u sportske objekte i sportiste, negovanje njihovih talanata i brojne druge aktivnosti, koje Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu rade već dugi niz godina.

Bonus video:

00:33

Aleksandar Šapić

Espreso/gradonačelnik.beograd.rs/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.