Svi su zanemeli od bola zbog oglasa Đorđa koji prodaje "Liceulice": Jedan čovek povukao potez o kom Srbija bruji!
Molba za pomoć, Foto: Printscreen/Facebook/GaneIvanović

molba za pomoć

Svi su zanemeli od bola zbog oglasa Đorđa koji prodaje "Liceulice": Jedan čovek povukao potez o kom Srbija bruji!

Momak (25) koji prodaje "Liceulice" zamolio za pomoć, a ono što je uradio jedan Beograđanin ostavlja bez reči

Objavljeno: 13:26h

Nakon što je iskren oglas mladog Đorđa Ćelića koji živi u Beogradu osvanuo na društvenim mrežama, mnogi su ostali dirnuti njegovom skromnom molbom u kojoj traži tek osnovno. Ostavljajući ljude tužnim, među prvima se javio jedan Beograđanin spreman da momku pruži ruku pomoći.

Naime, kako se navodi u oglasu najpre objavljenom na Instagram stranici "moj_beo_grad_", Đorđe, sa samo 25 godina živi od prodaje časopisa "Liceulice" u Beogradu, nemajući porodicu niti krov nad glavom. U svojoj objavi zato je zamolio dobre ljude za pomoć u pronalasku mesta gde bi mogao da živi, kako kaže - u miru.

"Zovem se Đorđe Ćelić, imam 25 godina, nemam porodicu. Preživljavam prodajom časopisa Liceulice u Francuskoj ulici u Beogradu. Potreban mi je stabilan smeštaj u kom mogu mirno da živim. Mogu da plaćam troškove struje i vode. Nisam bučan, uredan sam, i nikome neću smetati. Molim dobre ljude ako je iko u mogućnosti da mi pomogne", napisao je Đorđe pa oglas zalepio širom Beograda.

Nakon što je fotografija njegovog oglasa našla put do interneta, brzo je postala viralna, a jedan Beograđanin je prvi koji je javno priznao da ovom momku želi da pomogne.

"Pošto sam upoznat sa svime što radi "Liceulice" ako neko od vas ima opciju ja sam spremam svaki mesec da dodajem 100-150 evra za njegov smeštaj", napisao je muškarac koji stoji iza profila "Poli Goltijeri" na Iks platformi.

"Mnogo je dobar dečko"

Ispod objave Beograđanina našli su se komentari podrške za ovakav humani gest ali i neke navodne informacije o momku, koje možda mogu biti od pomoći.

"Ovaj dečko je skoro svakog dana na uglu Francuske i Dušanove, uđe u market leti da se rashladi, zimi da se ugreje. Kad ste u prilici, prođite i kupite mu nešto", "Ja samo mogu da vam kažem kao neko ko je išao u školu s njim da je dečko mnogo dobar i da mi je jako žao što ne mogu da mu pomognem i ceo dan mi se srce raspada otkako sam pročitala i poruku ali i videla da ljudi pokušavaju da mu pomognu", "Svaka čast! Jednom da neko svojim primerom podrži..", glasili su komentari ispod objave.

Bonus video:

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.