Akcija "Bebi parking karta": Besplatno za roditelje mališana do godinu dana
Parking, Foto: Profimedia

pomoć rdoiteljima

Akcija "Bebi parking karta": Besplatno za roditelje mališana do godinu dana

Grad Beograd i JKP „Parking servis” pomažu svim roditeljima beba kroz besplatne sate parkiranja

Objavljeno:

Program „Bebi parking karta” je incijativa kojom je omogućeno besplatno parkiranje roditeljima mališana starih do godinu dana. Svoja vozila građani mogu besplatno parkirati u blizini zdravstvenih ustanova, u zoniranim delovima grada, kao i na SMS parkiralištima.

„Bebi parking karte su takođe jedna od društveno odgovornih akcija koje sprovode Grad Beograd i „Parking servis”. Reč je o akciji koja podrazumeva da svim budućim odnosno novopečenim roditeljima poklanjamo 30 sati besplatnog parkiranja” kaže Dragana Brdar iz JKP-a „Parking servis”.

Jedna „Bebi parking karta” važi 60 minuta i jedinstvena je za sve tri zone. Roditelji se za ovu uslugu mogu prijaviti u „Parking servisu” do navršenih godinu dana starosti deteta. Usluga se može koristiti i nakon godinu dana, sve dok se ne potroši 30 besplatnih sati.

„Danas prijavljivanje i sama procedura funkcionišu na taj način što roditelji beba, kada se beba rodi, treba da dođu u „Parking servis” da donesu izvod iz matične knjige deteta i svoju saobraćajnu dozvolu, odnosno da dokažu da imaju automobil, i mi njima poklanjamo 30 sati besplatnog parkiranja”, objašnjava Brdar.

Potrebna dokumentacija za prijavu za „Bebi parking kartu“:

lična karta saobraćajna dozvola izvod iz matične knjige rođenih deteta

Ova akcija postoji od 2011. godine, a od 2024. godine „bebi parking karte” su postale elektronske, jer je JKP „Parking servis” počeo da primenjuje sistem elektronske kontrole naplate parkiranja.

Pored ove akcije, „Parking servis” putem projekta „bebi parking-mesto” takođe vodi računa o najmlađima, donirajući pomoć porodilištima. Cilj akcije „bebi parking karta” je da roditeljima olakša parkiranje prilikom poseta pedijatru, kao i obavljanja drugih obaveza koje ih očekuju sa tek rođenom bebom.

Bonus video:

00:13

Beba lici na tatu

(Espreso/Gradonačelnik.beograd.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.