Srpkinja došla iz inostranstva, sela u taksi, pa gorko zažalila: Kad je čuo ovo - odrao je samo tako!
Taksi, Foto: Beta, Filip Plavčić, Profimedia

haos

Srpkinja došla iz inostranstva, sela u taksi, pa gorko zažalila: Kad je čuo ovo - odrao je samo tako!

Mnogi su joj skrenuli pažnju da pripazi sledeći put na registarske oznake

Objavljeno:

Učestala situacija u Beogradu sa taksi prevarantima koji jedva čekaju da nalete na strane turiste i kratim vožnjama pokupe ogromnu sumu novca dogodila se i jednoj strankinji koja se zbog neprijatnosti obratila Srbima javno.

Strankinja srpskih korena koja je nedavno doputovala u Beograd, požalila se u svojoj anonimnoj objavi na Reditu da je navodno imala neprijatno iskustvo sa lažnim taksistom u Beogradu. Kako je objasnila, sve se desilo kod Autobuske stanice, kada ju je taksista primamio jeftinom vožnjom.

"Danas sam otputovala za Beograd, odakle je trebalo da stignem do Aerodroma. Izašla sam na Glavnoj autobuskoj stanici (BAS) i pitala čoveka odakle ide autobus za aerodrom. Rekao je da se autobusom putuje duže i predložio mi je da me vozi za oko 10 evra. Mislila sam da je ta cena OK. Ukratko, rekla sam mu da ne živim u Srbiji, ali da sam Srpkinja, pa smo pričali i na srpskom. Velika greška, jer je video da ne pričam dobro jezik. Na kraju je 15 minuta vožnje automobilom koštalo 4.500 dinara, što je oko 40 evra.

Pitala sam, naravno, zašto je odjednom tako visoka cena, na šta mi je on odgovorio da tako kaže njegov taksimetar. Pošto sam mlada devojka, osećala sam se čudno što se svađam oko toga. Sada shvatam koliko me je prevario", napisala je devojka pa upitala ostale kako sledeći put da izbegne ovakve neprijatne situacije.

"Sada si naučila važnu lekciju"

Mnogi su joj skrenuli pažnju da pripazi sledeći put na registarske oznake ali i na samu lokaciju oko autobuske stanice i aerodroma, gde je lažnih taksista najviše.

"Definitivno si prevarena zbog tako kratke vožnje", "Platila si duplo više od normalne cene. Taksisti na autobuskoj stanici su 99,9% prevaranti, kao i oni koji vas čekaju na aerodromu", "Sada si naučila važnu lekciju koju su morali da nauče mnogi stranci, čak i starosedeoci. Nikada ne ulazite u taksi koji su parkirani pored autobuske stanice. Čak i za nas koji živimo ovde su skupi i najčešće traže strance jer od njih mogu zaraditi mnogo novca", pisali su joj oni.

Bonus video:

03:37

BIVŠI OBAVEŠTAJAC O UBISTVU POLICAJCA U LOZNICI: Otkud taksi iz Tutina u Loznici: Jedna stvar se sa sigurnošću može reći!

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.