Beograđanka na kućnom pragu zatekla mačku u jezivom stanju: Odvela je kod veterinara, a tamo saznala...
Mačka, Foto: Printscreen Reddit/SeeminglySusan

tužno

Beograđanka na kućnom pragu zatekla mačku u jezivom stanju: Odvela je kod veterinara, a tamo saznala...

Srećom, ništa nije slomljeno i mačka ima reflekse u obe zadnje šape

Objavljeno:

Jedna Beograđanka je na Reditu otkrila da je sinoć proživela pravu dramu nakon što je do njenog praga dopuzala jedna ulična maca.

U tom momentu nije znala šta da radi, jako se uspaničila i odmah je pozvala taksi kako bi je odvela do veterinara u nadi da će neko u tom periodu raditi i hteti da je primi.

Njenu ispovest prenosimo u celosti:

Sinoć je do našeg kućnog praga dopuzala ulična mačka. Pomoću prednjih šapa se nekako dovukla do nas. Uopšte ne može da se osloni na zadnje noge koje su pune rana. Prvo smo mislili da joj je nastradala karlica od udarca kolima.

Mačka/Ilustracija
Mačka/Ilustracijafoto: Printscreen/Facebook/Ginger Thompson

Kako nemam auto, zvali smo taksije i nijedan nije hteo da dođe (iako bi mačka bila u transporteru). Na kraju je tata sa drugog kraja grada došao po nas da bi nas odvezao do veterinara koji radi u to doba.

Na rendgenskom snimku se videlo da je mačka upucana i da joj je dijabola zaglavljena u pršljenu T8. To se najverovatnije dogodilo pre tri-četiri dana, a rane koje ima po nogama su nastale njenim puzanjem po ulici.

Srećom, ništa nije slomljeno i mačka ima reflekse u obe zadnje šape.

Večeras opet vodimo Srećka (mislila sam da je mužjak pa je dobila ime Srećko) do veterinara da bi dobio novu turu lekova i da bi veterinar video da li mu organi rade kako treba (mačka nije ništa jela danima). Preporuka veterinara jeste da mačka pošalje na magnet ili skener (bem li ga šta je od ta dva) da bi se videlo da li bi operacija poboljšala ili pogoršala trenutno stanje.

Veterinar/Ilustracija
Veterinar/Ilustracijafoto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Sutra ću otići do policijske stanice da prijavim ovaj slučaj. Znam da 99,99% nema nikakve vajde od toga, ali čisto da posle ne bude "a što nisi prijavila, kako da znamo da se to zaista dogodilo".

E sad, mene zanima kome se obratiti za pomoć oko troškova lečenja (samo jučerašnji odlazak je bio oko 80 evra, a skener je oko 300, plus terapija koju će dobijati u narednom periodu i moguća operacija, možda čak i kolica). Mačka je trenutno kod mene, a moguće je da će naći stalan dom kod drugarice.

Takođe, zanima me šta mogu još da uradim jer se osećam besno, tužno i nemoćno. Duša me boli. Dvojica veterinara (iz različitih ambulanti) su mi rekli da imaju dosta slučajeva ranjavanja životinja vazdušnim puškama, samostrelima i ostalim sranjima.

Bonus video:

02:51

ŠTA MOŽETE AKO VAS ILI VAŠEG LJUBIMVA NAPADNE PAS? Advokat detaljno opisao scenario koji sledi posle NEMILOG DOGAĐAJA

(Espreso/N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.