Biće mirna samo 7 dana: Odlaže se iseljenje Bojane Bugarčić u Kneževačkoj!
Kneževačka, Foto: Printscreen/Krov nad glavom

Iseljavanje

Biće mirna samo 7 dana: Odlaže se iseljenje Bojane Bugarčić u Kneževačkoj!

U toku je iseljavanje Bojane Bugarčić, u Kneževačkoj 25.

Objavljeno: 10:22h

U toku je iseljavanje Bojane Bugarčić, u Kneževačkoj 25. Iseljenje je pokrenuo bivši muž, sa kojim i deli kuću na adresi. Kako navode ona živi na jednom spratu, a on na drugom. Ona nije dobila pravo na bračnu tekovinu, a on sad pokušava da je iseli.

Bojana je, kako navode iz organizacije, žrtva porodičnog nasilja. Ona se razvela, a tokom brakorazvodne parnice vodilo se više postupaka oko nadograđenog sprata, na koji ona ima pravo, jer je napravljen za vreme njihovog braka, a presuda je postala pravosnažna, a da joj ona nije ni dostavljena, jer je navodno poslata na pogrešnu adresu. Takođe ni njen advokat nije imao uvid u presudu. Sudski postupak je i dalje u toku, ali iseljenje je zakazano za 10 časova.

10:13 Skup organizacije Krov će biti i naredne nedelje u pokušaju da spreče nezakonito iseljavanje, ali objašnjavaju da je moguće da će izvršenje biti i ranije, nenajavljeno.

Bojana je, kako navode iz organizacije, žrtva porodičnog nasilja. Ona se razvela, a tokom brakorazvodne parnice vodilo se više postupaka oko nadograđenog sprata, oko koga se vodi spor.

Ona ima pravo na njega jer je napraljen za vreme njihovog braka, a presuda je postala pravosnažna a da joj ona nije ni dostavljena. Takođe ni njen advokat nije imao uvid u presudu.

Sudski postupak je i dalje u toku, ali iseljenje je počelo. Na licu mesta nalaze se i kombi za iseljavanje

10:10 Nadležni izvršitelj je obećao da će se odložiti iseljenje za sedam dana.

10:04 Bojana nema gde da ode, iako su bili voljni iz Centra sa socijalni rad, a ona je i korisnik socijalne pomoći. Nema drugi dom, a ima i ozbiljne zdravstvene probleme zato što je imala saobraćajnu nesreću pre tri godine, zbog čeka sad ima neurološke probleme.

10:02 Bojana Repajić, članicom Krova, objasnila nam je detalje iseljenja: "Njen bivši muž je rekao da će nas pustiti kad krene izvršenje. Pomoćnih izvršitelja je tu, a mi čekamo da uđemo u kuću. Tu je nekoliko policajaca" rekla je Bojana za Espreso.

9:44 Bojana je, kako navode, pokušala da nađe smeštaj i išla u centar za socijalni rad koji joj nije pružio adekvatno rešenje.

9:41 I dalje se čeka dolazak izvršitelja, a na licu mesta su se okupili ljudi iz organizacije "Krov" i pripadnici MUP-a.

9:30 Kako navode iz Krova, Bojana nema gde da ode.

9:27 Izvršenje je zakazano za 10 ujutru, kada će navodno pustiti sve prisutne u kuću.

9:20 On nam ne dozvoljava da nikome da uđe kuću pre dolaska izvršitelja, a došla je i policija, koja legitimiše sve prisutne.

Bonus video:

01:32

ISELJENJE NEPROCENJIVIH OLDTAJMERA IZ MUZEJA! Sekulić obrazložio: Vlada je donela odluku, EVO GDE ĆE BITI SMEŠTENA VOZILA

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.