"Meni se žena tamo porađala": Javio nam se vlasnik kafane koji je želeo da servisira klimu u Narodnom frontu!
GAK Narodni front, Foto: Dado Đilas, printscreen/instagram/kafanapavlekorcagin, Printscreen/Instagram/Prijaviproblem

svaka čast!

"Meni se žena tamo porađala": Javio nam se vlasnik kafane koji je želeo da servisira klimu u Narodnom frontu!

Vlasnik ovog objekta Vojin Cucić izjavio je za portal Espreso da su spremni na sve načine da izađu u susret trudnicima i da nude servisiranje 15 klima uređaja

Objavljeno:

Ugostiteljski objekat u Beogradu "Pavle Korčagin" nudi servisiranje 15 klima uređaja Ginekološko - akušerskoj klinici Narodni front. Uprkos tome što je Republika Srbija u potpunosti preuzeli brigu rešavanja klimatizacije prostora u kojima su smeštene trudnice, oni i dalje žele da izađu u susret.

Vlasnik ovog objekta Vojin Cucić izjavio je za portal Espreso da su spremni na sve načine da izađu u susret trudnicima i da nude servisiranje 15 klima uređaja.

"Pavle Korčagin kao ugostiteljski objekat ima dugu tradiciju učestvovanja u humanitarnim akcijama. Najviše sarađujemo sa organizacijom "Srbi za Srbe". Uvek izlazimo u susret svima kojima je ta pomoć neophodna, pre svega kada su neki gorući problemi u pitanju poput ovoga", kaže Vojin.

Kako kaže, njegova supruga se pre 7 i po meseci porodila u GAK Narodni front i svestan je koliko je trudnicama teško da tamo borave bez klimatizovanog prostora.

"Meni se žena tamo porodila pre sedam i po meseci, doduše bila je zima i padao je sneg. To mi je podiglo svest o celokupnoj situaciji. Bogu hvala ona je bila u apartmanu gde se nalaze dve porodilje, ne mogu ni da zamislim kako se oseća osmoro trudnica u jednoj prostoriji kada je 41 stepen napolju", priča Vojin.

On kaže da im se javila unija klimatizera koja je ponudila svoje usluge potpuno besplatno.

"Da bi se rešio problem klimatizacije prostora samo je potrebna dobra organizacija. Pa čak i da nisu u mogućnosti da prime novčana sredstva, podsetiću da nam se javila unija klimatizera koji su nam potvrdili da žele da izvrše servis u potpunosti besplatno", smatra on.

Kako dodaje, jako je nezdravo davati trudnicama lekove koji su bili čuvani u prostoru u kojoj su visoke temperature jer to može da ostavi loše posledice po njihovo zdravlje.

Podsetimo, na tropskim temperaturama koje nedeljama ne popuštaju, trudnice i porodilje u Ginekološko - akušerskoj klinici Narodni front bore se za vazduh u sobama u kojima ne rade klima uređaji.

Ginekološko akušerska klinika „Narodni front“ obavestila je javnost da je Republika Srbija preuzela da promptno i u potpunosti reši problem klimatizacije u GAК „Narodni front“.

"Uprava GAК „Narodni front“ zahvaljuje se svim dobronamernim predlozima, idejama i ponuđenoj pomoći u rešavanju ovog problema, koji je na zadovoljstvo svih pacijenata ove ustanove, kao i zaposlenih rešen uz punu podršku, brzo reagovanje i pomoć nadležnih državnih institucija Republike Srbije", piše u obaveštenju.

Bonus video:

01:27

NAJBOLJE VAKCINE ZA TRUDNICE

(Espreso/M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.