Izložba „Diploma” u Bioskopu Balkan u Beogradu: Imaćete prilike da vidite radove najmlađe generacije umetnika
Izložba, Foto: Beograd.rs

BEOGRAD

Izložba „Diploma” u Bioskopu Balkan u Beogradu: Imaćete prilike da vidite radove najmlađe generacije umetnika

Izložba je realizovana uz podršku Fondacije Saša Marčeta

Objavljeno:

Izložba radova studenata četvrte godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu „Diploma 2024” otvorena je za posetioce do 18. jula u Bioskopu Balkan.

Gde se održava

Bioskop Balkan, Braće Jugovića 16

Posetioci izložbe mogu videti radove 114 diplomaca iz oblasti primenjenog slikarstva, scenografije, grafike, primenjenog vajarstva, animacije, ilustracije, fotografije, konzervacije i restauracije, scenskog kostima, savremenog odevanja, industrijskog dizajna, unutrašnje arhitekture i dizajna nameštaja, keramike, tekstila, pisma, grafike i knjige i grafičkog dizajna.

Beograd, .rs
foto: Beograd.rs

„Izložba „Diploma” jeste centralni događaj i u školskoj i u kalendarskoj godini za Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, jer se na njoj predstavljaju radovi koji direktno otelotvoruju ciljeve i rezultate studiranja na ovom fakultetu. U tom smislu mi kroz ove radove možemo da sagledamo koja su interesovanja, koji su senzibiliteti i koji su svetonazori zastupljeni u najmlađoj generaciji umetnika”, navodi komesar izložbe i vanredni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu Tijana Kojić.

Arhitekte izložbe su docenti Mirjana Milakić i Mladen Vračević, a saradnice u organizaciji su Sofija Rakidžić i Nađa Milivojević, istraživači saradnici.

Izložba je realizovana uz podršku Fondacije Saša Marčeta. Izložba „Diploma 2024" otvorena je za posetioce svakog dana do 18. jula, od 12 do 20 časova, u Bioskopu Balkan, na adresi Braće Jugovića 16 u Beogradu.

1 / 8 Foto: Beograd.rs

Bonus video:

00:12

Aleksandar Šapić stigao na konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda

(Espreso / Gradonačelnik.beograd.rs/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.