Lažni taksista pokušao da opešelji strane turiste! Beograđanin ga raskrinkao i zamalo dobio batine, pa opisao dramu
Taksi vozilo, Foto: Profimedia

drama

Lažni taksista pokušao da opešelji strane turiste! Beograđanin ga raskrinkao i zamalo dobio batine, pa opisao dramu

Ogorčen svakodnevnim prevarama, jedan Srbin rešio je takvim prevarama da stane na put

Objavljeno:

Jedna i možda jedina stvar koju nam stranci masovno zameraju kada posete Beograd i Srbiju jesu famozni lažni taksisti, koji ih po nekom pravilu na istu foru iznova i iznova varaju.

Ogorčen svakodnevnim prevarama, jedan Srbin rešio je takvim prevarama da stane na put, te je u svojoj anonimnoj objavi na Reditu detaljno opisao strancima ali i svim Srbima kako se spasiti od lažnih taksista i uštedeti novac i vreme.

"Turisti, pažnja! Pišem ovo da bih upozorio što veći broj ljudi, jer ovo s**nje treba ozbiljno da prestane.

Pre nego što uđete u taksi bilo gde u Srbiji, uverite se da na tabli piše 'tks' i da gornji taksi baner nije beo, tj. ako nema imena. Oni će vas prevariti i ukrasti vaš novac ako uđete u njihov auto.

Danas sam spasio grupu od sedam turskih turista od taksi prevaranta pre nego što su ušli u auto. I taj o*oš i prevarant izašao je i pokušavao da započne tuču sa mnom zbog toga- Međutim, otišao sam jer nisam hteo da ulazim u svađu sa njim, ali krv mi ključa što se ništa ne dešava po pitanju sprečavanja ovoga...

Čitav ovaj cirkus čini da prvi utisak turista o Srbiji izgleda strašno, a u stvari je to lepa i bezbedna zemlja sa prijatnim ljudima, ali onda dolaze o*oši poput ovih i*iota koji potpuno pokvare prvi utisak o zemlji...Nadam se da sam ovim postom nekome uštedeo novac i razum", napisao je on.

"Ne prihvatati vožnju od onih u sali za dolaske"

Izrevoltirani lažnim taksistima i drugi Srbi su upozorili na još neke stvari koje strancima mogu pomoći, a onda su se javili i sami stranci.

"Da proširim ovo. Ako vam je potreban taksi od aerodroma do grada, koristite taksi desk u sali za dolaske, cena je fiksna, tako da nema potrebe da brinete da ćete biti prevareni. Nemojte prihvatati vožnju ni od koga u sali za dolaske, ti tipovi nisu zvanični taksisti i sigurno će vas prevariti", nadovezao se jedan reditor.

"Turisti često dele užasna iskustva sa njima"

Za njim, javili su se stranci koji su priznali da su se već "opekli".

"Hvala. Prošli put kada sam bila u poseti Beogradu sa mužem, zgrabili smo nasumično taksi u blizini hotela Moskva kako bi došli do Ade. On nas je vozio u krug pretvarajući se da ne zna gde je i onda je bukvalno zaustavio auto da pita nekoga. Gledali smo kako se sve odvija i kada smo počeli da se žalimo, postao je agresivan. Odmah smo otišli ​​a da mu nismo platili", "Hvala za ovo. Poslaću prijateljima. Mnogo njih putuje u Srbiju i često dele užasna iskustva sa tim taksistima. Beograd je moj omiljeni grad i nadam se da će neko ovo popraviti. Bilo bi krajnje vreme", pisali su oni.

Bonus video:

05:36

NOVOSADSKI TAKSISTA SPASIO DEVOJKU DA SKOČI S MOSTA U POLA NOĆI! Prišao sam joj polako, obratio se tiho i ponudio joj cigaretu...

(Espreso / Blic / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.