NIKOLA UŠAO U GRADSKI PREVOZ I STALNO GOVORIO OVO: Svi su ga gledali kao da je pao sa Marsa, bilo je neprijatno!
Nikola, Foto: U.TVOJOJ.GLAVI / INSTAGRAM

imao dobar razlog za to

NIKOLA UŠAO U GRADSKI PREVOZ I STALNO GOVORIO OVO: Svi su ga gledali kao da je pao sa Marsa, bilo je neprijatno!

Ovaj eksperiment izazvao je različite reakcije korisnika društvenih mreža

Objavljeno:

"Da li mi je bilo neprijatno? Apsolutno jeste. Da li sam preživeo - jesam!", rekao je Nikola iz Beograda koji je uradio jednu, rekli su mnogi bizarnu situaciju u gradskom javnom prevozu.

Nikola Kulizić, diplomirani psiholog i psihoterapeut u edukaciji koji na svojim društvenim mrežama objavljuje razne video snimke vezane za lečenje socijalne anksioznosti, podelio je nedavno snimak iz autobusa koji je, po njemu, jedna od najefikasnijih vežbi u borbi protiv stida.

Nikola je naime ušao u gradski autobus i naočigled svih putnika glasno izgovarao svaku sledeću stanicu.

Pa je tako, vozeći se sa ostalima glasno izgovarao: "Blok 30", "Španskih boraca", "Palata Srbija", "Šest kaplara"... Dok je njegov pametni sat pokazivao da su mi otkucaji srca otišli u crveno!

Kako se može videti na snimku, Nikolu su neki putnici sa čuđenjem gledali, dok oni drugi nisu ni okrenuli glavu. Bilo kako bilo on nije obazirao na druge, te je svoj eksperiment do kraja junački izveo.

"Ovo je jedna od najefikasnijih vežbi u borbi protiv stida i socijalne anksioznosti... "Da li mi je bilo neprijatno? Apsolutno jeste. Da li sam to uradio i preživeo - jesam!", rekao je on nakon što se izašao iz autobusa pa dodao:

"Ovako izgleda udžbenički primer izlaganja socijalnoj anksioznosti. Ovakav domaći se zadaje klijentima na psihoterapiji i cilj je tolerisanje neprijatnosti".

"Drao bih se s tobom"

Ovaj eksperiment izazvao je različite reakcije korisnika društvenih mreža. Dok su jedni smatrali da nešto tako ne bi uradili "ni za živu glavu", drugi su se složili sa Nikolom da ovakva vežba može mnogo pomoći anksioznim ljudima.

"Ovo je tako dobro", "Ja bih se drao s tobom", "Kad bih ovu vežbu uradila, tim od deset psihijatra bi me sastavljao", "Uz dužno poštovanje meni je ovo bizarno i krindž", "Joj ovo me zabolelo od transfera blama, ali iskren ima smisla", "Sjajna vežba", "A daj, ne bih mogao nikad", pisali su oni.

Bonus video:

00:54

Mladić šmrče u autobusu GSP

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.