raj za gurmane!
OTKRIVAMO TAJNI RECEPT ZA NAJBOLJI GULAŠ U SRBIJI: Probali smo, i ostali bez teksta! (FOTO)
Ona dodaje da mušterija i dalje ima dosta, ali da je leti prodaja gulaša u lepinji još veća.
- Dolaze nam mušterije iz Paraćina, Zemuna, sa Novog Beograda. Veliki broj ljudi je čuo za nas.
Cena ovog specijaliteta se nije menjala poslednje 3 godine i iznosi 200 dinara. U lepinju možete staviti i urnebes ili kajmak, po želji.
- Ne smemo da pravimo ljut gulaš jer mnogima smeta, zato oni koji vole pikantno stavljaju urnebes i svi su zadovoljni, ističe Ljiljana.
Ona nam je takođe otkrila recept gulaša koji je oborio sa nogu mnoge građane i redovne mušterije.
U čuveni recept idu:
- 10 kg luka
- 10 kg junećih bubrega
- brašno, paprika, voda
Sve se pomeša i stavi u peć. Luk se dinsta satima, a gulaš se kuva tri do četiri časa, uz mešanje na svakih pet do deset minuta. Jedan lonac je dovoljan za 40 lepinja i on vredi 5.000 dinara.
Ljiljana nam je takođe rekla da mušterije uzimaju uglavnom Koka-Kolu uz lepinju.
Dok smo pričali sa njom, ušla je i redovna mušterija koja nam je rekla kako dolazi već 10 godina u ovu pekaru i redovno uzima čuveni gulaš barem jednom u sedam dana.
U pekari "Spasa" nemaju nameru da menjaju išta jer im ovako ide sasvim dobro. Uspeli su da sačuvaju porodičnu tradiciju, a gulaš u lepinji će i dalje biti jedan od zaštitnih znakova najlepše boemske čestvrti u Beogradu.
Bonus video
Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije?
(Jelena Jovanović)