Ovo je najgora hrana koju možete da unesete u sebe: Okrenuće vam se želudac kada vidite ove stvari! (FOTO)
Hrana, Foto: Printscreen/Instagram/sabelabar •

nekvalitetna ishrana

Ovo je najgora hrana koju možete da unesete u sebe: Okrenuće vam se želudac kada vidite ove stvari! (FOTO)

Šta vi mislite o ovome?

Objavljeno:

Putnički i gastronomski sajt Taste Atlas sproveo je analizu najboljih i najlošijih jela među svojim korisnicima. Od 600.000 recenzija odabrali su 100 najlošije ocenjenih jela, a mi vam predstavljamo pet sa najnižim ocenama.

1. Blodpalt

Najgore jelo na svetu, prema TasteAtlas korisnicima, je bodpalt, koji ima ocenu 1,6. To je jelo iz severne Evrope, iz Laponije.

Ove finsko-švedske knedle se prave od raženog ili ječmenog brašna i pomešane sa životinjskom krvlju – nekada je dodavana krv irvasa, a danas je najčešća svinjska krv, piše Punkufer.hr.

Ponekad se blodpalt puni dinstanim pečurkama i slaninom i kuva u mesnom temeljcu. Najčešće se služi kao prilog uz džem od brusnice.

2, Bocadillo de sardinas

Na drugom mestu liste najgorih jela našao se španski sendvič bocadillo de sardinas, koji ima ocenu 1,9 od 5.

Možda vas zanima

Reč je o sendviču koji se najčešće pravi od duguljastog hleba, bara de pan, i punjen sardinama. Možete koristiti sardine u ulju, salamuri ili paradajz sosu.

U sendvič se mogu dodati i kuvana jaja, avokado, masline, majonez, senf, jogurt, pečurke i drugi slični sastojci.

3. Calskrove

Nakon španskog sendviča sledi švedsko jelo calskrove. To je kalcone punjen hamburgerom i prženim krompirom – izum restorana Tre Kroner u Skellefteau za ljude koji ne mogu da odluče da li da naruče picu ili hamburger nakon noći u kojoj su previše pili.

4. Angulas a la cazuela

Angulas a la cazuela je tradicionalno jelo iz Baskije, a uključuje redak sastojak – mlade jegulje koje se dinstaju u maslinovom ulju sa belim lukom, čilijem i solju u posebnom jelu zvanom kazuela.

5. Jellied eels

Jegulje su zvezde petog najgoreg jela prema korisnicima Taste Atlasa. Tačnije, svojevrsna verzija čorbe od jegulje koja dolazi iz Engleske i sprema se od 18. veka

Ovo jelo je nekada bilo izuzetno jeftino – jegulje su se hvatale u Temzi, sekle na manje komade, kuvale u loncu sa začinima, pa hladile i služile. Danas se prave sa želatinom i začinjavaju belim biberom i sirćetom.

Bonus video:

01:59

NAJBOLJE JE JESTI HRANU SA NAŠIH PROSTORA Nutricionista tvrdi da domaća hrana deluje blagotvornije na organizam iz OVOG RAZLOGA!

(Espreso/B92 putovanja/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.