Bankrotirao poznati proizvođač televizora: Mnogi su se kleli u njega!
Foto: Profimedia

šteta

Bankrotirao poznati proizvođač televizora: Mnogi su se kleli u njega!

U Zemlji izlazećeg sunca pred epidemiju korona virusa na tržištu TV uređaja je imao udeo od sedam i po odsto

Objavljeno:

"Funai", iako ne poznat koliko veći japanski takmaci kao što su "Panasonik", "Soni" ili "Šarp", proteklih godina je izgradio sebi nišu na tržištu TV aparata kao snabdevač velikih, jeftinih prodajnih lanaca: američkog "Volmarta" i japanske "Jamade".

U Zemlji izlazećeg sunca pred epidemiju korona virusa na tržištu TV uređaja je imao udeo od sedam i po odsto.

Međutim, poslednjih godina oštra konkurencija južnokorejskih, a naročito kineskih proizvođača "Hajsens" i "TCL Teknolodži", ugrozila je njegov položaj kao jednog od najjeftinijih proizvođača televizora na japanskom tržištu.

Funai je japanska kompanija osnovana 1961. godine, poznata po proizvodnji elektronike i kućnih aparata. Funai se uglavnom fokusirao na proizvodnju proizvoda za druge brendove (OEM proizvodnja), što znači da su proizvode dizajnirali i proizvodili za druge kompanije koje su ih potom prodavale pod svojim imenima.

Kompanija se proslavila u periodu kada su video rekorderi (VCR) i DVD plejeri bili popularni. Tokom tog perioda Funai je bio jedan od vodećih proizvođača VCR-ova, DVD plejera i blu-rej plejera, sarađujući sa brendovima kao što su Filips, Sanio i Magnavoks. Funai je takođe bio poznat po povoljnim cenama svojih uređaja, što je omogućilo da njihovi proizvodi dosegnu široku publiku.

Iako je Funai izdržao tranziciju sa analognog na digitalno, s vremenom su se suočili sa izazovima u konkurenciji sa velikim igračima i tehnologijama koje su se razvijale brže nego što su oni mogli pratiti.

Izraženo u američkim dolarima, njen dug sada iznosi oko tri milijarde.

Bonus video:

13:30

Empatija i vaspitanje formiraju ličnost, a ne skupi pokloni! Stručnjaci o uticaju porodice i društvenim izazovima u vezi s nasiljem među mladima

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.