Sabljarka joj se zabola direktno u grudi, na mestu pala mrtva: Đulija skončala tragično, nije joj bilo spasa (FOTO)
Đulija, Foto: Printscreen/ Instagram/ giuliamanfrini

HOROR NA SURFOVANJU

Sabljarka joj se zabola direktno u grudi, na mestu pala mrtva: Đulija skončala tragično, nije joj bilo spasa (FOTO)

Prethodna istraživanja su pokazala da su napadi sabljarki retki, ali mogu biti opasni kada se izazovu.

Objavljeno:

Danas je odata počast poznatoj italijanskoj surferki koja je preminula nakon što ju je, kako se izveštava, ubola sabljarka u Indoneziji.

Đulija Manfrini (36) iz Torina na severu Italije, surfovala je u vodama Regencije ostrva Mentavai, u provinciji Zapadna Sumatra, pre incidenta u petak, navodi se u izveštajima.

Navodi se da su dva svedoka pokušala da pruže prvu pomoć Manfrinijevoj - koja je kasnije prebačena u medicinski centar - nakon što ju je sabljarka ubola u grudi.

Džejms Kolston, koji je osnovao turističku agenciju sa Manfrinijevom, napisao je na Instagramu: "Čak i uz hrabre napore njenog partnera, osoblja lokalnog odmarališta i lekara, Đulija nije mogla da se spase."

- Informacija koju smo dobili od načelnika okruga Jugozapadni Siberut bila je da se dogodila nesreća sa italijanskim državljankom dok je surfovala - rekao je Lahmudin Siregar, vršilac dužnosti šefa Regionalne agencije za upravljanje katastrofama Mentavai Islands Regency (BPBD), navodno za novinsku agenciju Antara.

- Neočekivano, sabljarka je skočila direktno prema Manfrinijevoj i zabila joj se pravo u grudi - dodao je on.

Kolston je rekao da je njegova bivša koleginica doživela "čudnu nesreću", dodajući da "verujemo da je umrla radeći ono što je volela, na mestu koje je volela".

- Đulija je bila žila kucavica ove kompanije i njen zarazni entuzijazam za surfovanje, snaga i život biće upamćen od strane svih koji su dolazili u kontakt sa njom - rekao je on.

Fabio Đulivi, gradonačelnik rodnog grada Manfrinijeve, Venarija Reale, rekao je: "Vest o njenoj smrti nas je šokirala i čini da se osećamo nemoćno pred tragedijom koja joj je tako prerano odnela život."

Dodao je da su surfovanje i otvaranje turističke agencije bili njen "dvostruki san".

Prethodna istraživanja su pokazala da su napadi sabljarki retki, ali mogu biti opasni kada se izazovu.

Bonus video:

12:51

Eutanazija - pravo na dostojanstvenu smrt ili moralni greh?

(Espreso/ BBC/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.